Международно изложение за електромобилност стартира в София

Първият създаден в България електромобил беше представен в София на 5 септември

Международно изложение за електромобилност стартира в София | StandartNews.com

София е домакин на първото международно специализирано изложение за електромобилност под надслов "Предизвикай бъдещето", съобщава БНР.

В рамките на три дни ще бъдат представени концепциите за електрическа мобилност и постиженията на автомобилните производители в алтернативното придвижване. Изложението е съпътствано и от конференция, която ще обсъжда развитието на електромобилността и възможностите за производство и продажби на електромобили в България.

От днес до 16-ти септември най-големите представители на бранша ще обсъждат глобалните перспективи за развитието на автомобилната индустрия и бъдещето на мобилността. Водещи производители и експерти ще обменят идеи и информация, ще представят и ще разработват съвместно устойчиви концепции за интегриране на технологиите.

Свои разработки ще представят научни институти, университети и специализирани училища. Очаква се интерес да предизвикат всички видове автомобили на алтернативно зареждане - с електрическо предвижване, природен газ, водородни клетки и хибридни двигатели. Изложението включва 4-дневна експозиция, тест драйв и демонстрации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай