Лифтинг за коли, ударени от градушка

Лифтинг за коли, ударени от градушка | StandartNews.com

Над 600 фирми участват в тазгодишния Есенен технически панаир в Пловдив, който се открива днес и ще продължи до 1 октомври. Акцентът в 11-те специализирани изложби пада върху иновациите, а претендентите за златните панаирни медали в международния конкурс за иновативни продукти с високо качество са близо 50. Една от интересните и полезни дейности, които ще бъдат показани в Пловдив, е лифтинг за коли, помлени от градушка. Използват се специални инструменти и технология за изправяне на вдлъбнатини без боядисване, обясняват от фирмата. Интересен хайтех експонат е и самобалансиращ се електрически скутер, който се управлява с движения на тялото. Авто-мото любителите могат да разгледат и авангардни автомобили от най-висок клас, които съчетават върхови технологии с футуристичен дизайн. Тези коли на бъдещето са изложени в така наречената Смарт палата, която се прави за първи път в пловдивския панаир.

На панаира в Пловдив стартира и специализираната изложба "Робохайтех", на която се показват роботи за индустрията и бита, манипулатори, роботизирани и автоматизирани системи, научни разработки и методи за обучение. Атракция на тази изложба ще бъде дрон шоуто. Друга новост в панаира е и "СтартЪп" зоната за млади изобретатели и предприемачи, в която свои разработки представят студенти от техническите университети в Пловдив и Варна. За първи път се обособява секция за агротехника в изложбата "Машиностроене". Български и чуждестранни компании предлагат модерни машини за селското стопанство и инвентар.

Очакванията са панаирът да бъде посетен от над 40 хил. души. Билетът за вход е 5 лева, а за ученици, пенсионери и инвалиди е 2 лева.

Лека кола Smart Fortwo ще спечели един от гостите на Международния технически панаир. По време на деловия форум ще се проведе анкетно проучване за нагласите на посетителите с цел да се подобри неговата организация. Анкетните карти ще се събират в специални урни, а в последния ден на изложението ще бъде изтеглен печелившият талон. При кого ще отиде наградата ще стане ясно на 1 октомври в 13 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай