Китайци показаха новия "убиец на смартфони"

Китайци показаха новия "убиец на смартфони" | StandartNews.com

OnePlus 2 има 5,5-инчов екран, най-бързия процесор, а цената му е $389

Дългоочакваният втори смартфон на китайската компания OnePlus най-накрая беше представен официално и сега имаме цялата информация за това устройство. Новата джаджа сменя пуснатия през 2014 г. апарат, който бе наречен от спецовете "убиец на смартфони" заради съчетанието си от ниска цена и технически параметри, сравними с по-скъпите флагмански модели на други компании.

OnePlus 2 има 5,5-инчов 1080p HD дисплей, работи с двe SIM карти. Смартфонът предлага 5-мегапикселова предна камера, 13-мегапикселова задна с двойна LED светкавица, 64-битов 1.8 GHz осемядрен процесор Snapdragon 810 v2.1 (най-бързият сред всички на пазара), GPU Andreno 430, 16GB вътрешна памет и 3GB RAM. Има също така и опция с 4GB RAM и 64GB вътрешна памет. Смартфонът разполага и със скенер за пръстови отпечатъци, подобно на флагманите на Apple, Samsung и HTC. Китайската компания обаче твърди, че нейната технология за разчитане на пръстови отпечатъци работи по-бързо от Touch ID сензора в iPhone. OnePlus 2 идва и с USB Type-C порт за зареждане.

Вътрешните компоненти на OnePlus 2 се помещават в рамка от алуминиево-магнезиева сплав с акценти от неръждаема стомана. Гърбът на телефона идва с пет различни вариации на материалите, включително бамбук (истински бамбук, а не "бамбук ефект"), "черна кайсия" (не истинска кайсия), розово дърво и кевлар. Всеки панел струва 27 долара. OnePlus 2 се предлага с фирмената операционна система Oxygen OS, базирана на Android 5.1.

От компанията твърдят, че платформата е "освежаващо изживяване на чистия Android" и дава възможност за "фина" персонализация на устройството, като ви позволява да превключвате между хардуерни или капацитивни бутони на екрана. Има няколко потребителски OxygenOS приложения, които са предварително инсталирани, като камера, аудио тунер и файлов мениджър. OnePlus 2 не поддържа бързо зареждане, безжично зареждане и дори няма NFC антена и microSD слот за карти памет.

Както беше и при OnePlus One, и този път ще се нуждаете от покана за закупуване на OnePlus 2. В САЩ и Европа продажбите му ще стартират (при условие че има покани) на 11 август с 64GB версия на цена 389 долара. По-евтиният модел с 16GB място за съхранение и 3GB оперативна памет ще се предлага по-късно на цена от 329 долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай