Китайци направиха умен велосипед

Китайци направиха умен велосипед | StandartNews.com

Китайската компания "LeEco" разработи иновативно колело с вградена навигация, музикален плеър, сензори за сърдечния ритън и още куп екстри. Колелото вече е на китайския пазар, а много от потребителите виждат в него универсална концепция за бъдещето на велосипедите. Интересното при това колело е, че в средата на кормилото има вграден напълно функционален смартфон, който предоставя възможност за навигация, слушане на музика и дори провеждане на разговори в движение. Колелото има и вградени мигачи, фар, задна светлина и клаксон.

Разбира се, не са забравени и сензорите, които отчитат колко калории сме изгорили по време на каране и какъв е сърдечният ни ритъм.

"Le Syvrac" е оборудван и със специална система за защита, която блокира и заключва колелото, когато е включена "ръчната спирачка", и освен това предоставя възможност за GPS проследяване на велосипеда, ако все пак бъде откраднат.

Батерията за захранване на колелото е вградена в рамката, като зареждането й е възможно както чрез зарядно, така и чрез динамо в движение. Дори и токът на колелото да свърши в движение, то няма да блокира, просто екстрите му ще спрат да работят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай