Huawei и Porsche Design представиха лимитираната серия Mate 20 RS
Учени възпроизведоха „Мона Лиза” с милион генномодифицирани бактерии


12:55 ч.

12.10.18

1 мин.

0

5

0

Китай извежда в орбита изкуствена Луна до 2020 г.

от редактор |

Китай извежда в орбита изкуствена Луна до 2020 г.

От Центъра за изследване на микроелектронни системи за авиокосмическата наука и промишлеността в град Чънду, столицата на югозападната китайска провинция Съчуан, възнамеряват да изведат в околоземна орбита до 2020 г. спътника "Изкуствена Луна", съобщава информационният портал "Джунгуо синуънуан".


Спътникът ще има възможност да осветява земната повърхност осем пъти по-интензивно от естествената Луна.


"Благодарение на тази технология в ще отпадне нуждата от улично осветление в градовете", заяви на пресконференция генералният директор на Центъра У Чунфън. "Вече сме усвоили всички необходими технологии", допълни той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:51 · 13.10.2018
Не би трябвало да им се позволява да предприемат действия от световен мащаб,които касаят цялата природа и щовечеството?!Мислете,че има животни,които са хищници и се хранят в тъмната част на денонощието!?Май китайците почват да показват какво нарушение на равновесието и опасност представляват за човечеството и животът на земята?Утешението е ,че ако скапят нещата,руснаците или американците лесно ще попилеят спътника.Ще стане имал бол пари,пил и платил!
Потребител · 23:05 · 12.10.2018
Китаицитe са вeлика сила
Потребител · 15:51 · 12.10.2018
Да си я държат над Китай на мен нощно време осветление не ми трябва
Тартаковер · 13:21 · 12.10.2018
Всяко техническо нововъведение, първоначално вдъхва оптимизъм. Често обаче намесата в природата и природните закони, се оказват погрешни, опасни и понякога- фатално опасни. Затова е добре да се въздържаме от евтин ентусиазъм.
Shopeto · 20:42 · 12.10.2018
@ Тартаковер Това е така, но ако хората разсъждаваха така, щяхме още да се крием по пещерите през нощта и да си обменяме мненията с димни сигнали.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент