Къщите от промишлени контейнери вече хит и у нас

Къщите от промишлени контейнери вече хит и у нас | StandartNews.com

За желаещите да имат нов дом или просто вила, където да избягат в почивните дни, все по-популярна става идеята за изграждането на къщата на мечтите им от промишлени контейнери. Да, първите опити в тази насока датират от преди десетилетия, като междувременно идеята е развита до ниво, че крайният резултат се приближава до голяма степен до масивните конструкции от бетон и тухли. Младо семейство изгради вила в малко селце в полите на Витоша, като заложи на новаторската идея , като в крайна сметка са очаровани от крайния резултат. Все повече български фирми с премет на дейност изграждане на метални конструкции разширяват дейността си като предлагат и строителство на подобни домове.

Контейнерите са взаимствани като дизайн и конструкция от тези, използвани в корабния транспорт. В някои случаи се използват дори бракувани контейнери. За изграждането на подобна къща могат да се ползват услугите на фирми, занимаващи се с този тип строителство. Не малко от бъдещите новодомци обаче се наемат сами да реализират мечтите си, като това дори и не води до особени икономии. Просто дава свобода на това как точно да изглежда домът им.

Идеята на къща от контейнери се корени в това, че се изгражда лесно и дава голяма свобода за вътрешното разпределение на помещенията. Като плюс се отчита фактът, че след изграждането на бетонен фундамент строежът може да започне веднага и в сравнение със строежа на тухлена къща става наистина много бързо. Ограничението за височина до три етажа също е в плюс. Интериорът по нищо не се отличава от другите типове строителство, като няма почти никакви ограничения по отношение какви материали могат да се използват. Една част от критиките към къщите от контейнери в близкото минало - топло и шумоизолацията, също са останали в миналото благодарение на новите материали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай