Изцяло новата Elantra дебютира на салона в Лос Анджелис

Изцяло новата Elantra дебютира на салона в Лос Анджелис | StandartNews.com

Hyundai Motor показа изцяло новото поколение Elantra по време на автосалона в Лос Анджелис. Като един от най-добре продаваните модели на Hyundai, автомобилът вече в шест поколения предлага успешна формула на смел дизайн с изтънчен стил, нови двигатели с подобрена икономия, отлично поведение на пътя, намален шум в купето и множество системи за сигурност.

Моделът се произвежда в Монтгомъри, Алабама, и Улсан, Корея. Досегашното поколение се предлагаше в определени пазари в Европа, а решението за новия модел ще бъде взето скоро.

Отпред новата Elantra дефинира характерната за Hyundai трапецовидна решетка, около която има модерни фарове с HID светлини и уникални дневни LED светлини, които се предлагат за пръв път в Elantra. Спортната ниска осанка на Elantra интегрира функциониращи въздушни пердета за колелата, заети от Sonata Hybrid, които спомагат за управлението на въздушния поток в предната част на колата и минимизиране на турбуленцията. В допълнение отзад има спойлер, а под шасито специални панели, които спомагат за постигането на чудесния коефициент на челно съпротивление 0.27.

Elantra се предлага със 17-инчови джанти, LED осветление на дръжките на вратите, за мигачите и за стоповете. В интериора има ново арматурно табло с 4,2-инчов TFT LCD цветен дисплей.
В двигателната гама на американската версия дебютира 1.4-литров Kappa GDI бензинов двигател с турбокомпресор, 128 к.с. и 211 Нм. Агрегатът разполага със 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя. Също така се предлага 2.0-литров атмосферен мотор, използващ цикъла на Аткинсън, със 147 к.с. и 179 Нм. Моторът може да се поръча с 6-степенни автоматична или механична кутия.

В стандартното обзавеждане се включват системи като Electronic Stability Control, Vehicle Stability Management, Traction Control, ABS и Tire Pressure Monitoring System, а като опции се предлагат Lane Keep Assist, Blind Spot Detection с Rear Cross-Traffic Alert и Lane Change Assist.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай