Изпреварваме света с чатбот услуга за онлайн кредити

Изпреварваме света с чатбот услуга за онлайн кредити | StandartNews.com

 

Системата, въведена от "Кредисимо", създава впечатление за разговор с реален човек, като в същото време изважда човешката грешка

 

Българската Фин Тек /Fin Tech/ компания "Кредисимо" първа в света пусна автоматизирана система за изкуствен интелект, която позволява на клиентите да кандидатстват и да бъдат одобрени за финансиране изцяло през чат канала Messenger на Facebook.
Тази изцяло нова форма на изкуствен интелект дава на клиентите по-голяма бързина, гъвкавост и професионализъм при кандидатстване за заем.

Системата създава впечатление за разговор с реален човек, като в същото време изважда човешката грешка и предразсъдъците от уравнението.
Внедряването на чатбота демонстрира възможностите на малки бързо разрастващи се компании, като "Кредисимо", да интегрират най-новите технологии, за да могат да поддържат високо ниво на обслужване на своите клиенти без да са зависими от нови и неопитни служители.

Досега такъв тип чатботове са използвани само от големи компании, като Apple, Google и Amazon. Бързото разрастване на "Кредисимо" в последните години обаче (над 2 000 000 клиента), както и навлизането на компанията на македонския пазар, принудиха ръководството да потърси нови начини за бързо и качествено обслужване без да се налага да наема и обучава много нови служители, които не са запознати със спецификите на работата.

Чатбот услугата напътства клиентите в целия процес, отговаря на всички зададени въпроси в реално време, след което анализира информацията и връща отговор в рамките на няколко минути. Eдинственото изискване от страна на клиентите е да ползват услугата Facebook Messеnger.
 

Интегрирането на толкова модерна технология от млада българска компания ясно демонстрира желанието на частния бизнес у нас не само да следва световните технологични тенденции, но и да ги налага.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай