Истерия за новия iPhone 7

Истерия за новия iPhone 7 | StandartNews.com

Бум на продажбите на дронове и хувърбордове в „Техномаркет"

Фенове на марката не спят, за да се сдобият с първите бройки от розово злато и 256 GB памет, 15 телефона продадени в първия час

Първите бройки на новото технологично чудо на Apple - iPhone7 вече са притежание на най-големите фенове на щатската марка. 15 от престижната мобилна джаджа бяха продадени още в първия час след появата й у нас. Официалната премиера бе вчера, като за да отговори на наплива Apple-магазина в "Техномаркет" на бул. "Цариградско шосе" 92 отвори врати два часа по-рано - още в 8 ч.

Първите 6 продадени телефона бяха от най-скъпата изработка на модела. Ултрапривържениците на марката броиха по 1960 лв. за цвят розово злато и памет от 256 GB. Всички те са били предварително записани в опцията за предварително запазване на мечтания телефон в сайта на "Техномаркет".

"Първите клиенти заложиха на розовото злато и голямата памет, но останалите 9 клиенти избраха класическия вариант в черно - според спецификацията на Apple - джет блек", заяви за "Стандарт" зам.-управителят на магазина "Техномаркет" на "Цариградско шосе" 92 Цветан Солаков. Най-малкият вариант на памет е 1519 лв., а моделът със 128 GB е 1739 лв. Черните телефони били закупени предимно от мъже, за които IPhone7 е предпочитаният "работен кон" в мобилното ежедневие.
Външно iPhone 7 не се различава драстично от предшественика си 6S, но е със сертификат за прахо- и водоустойчив по стандарта IP67.

За първи път Apple премахва 3,5 мм. жак за слушалки, те ще могат да се използват чрез специален преходник към новия USB-C порт.

Единственият физически бутон - кръглия класически Home вече е чувствителен на различна сила на натиска. Нововъведението влезе за първи път в тракпадите на лаптопите MacBook.

В последната седмица интересът към магазините на "Техномаркет" е голям. Най-популярните продукти са дроновете, купувани от малко и голямо срещу 600-700 лв. Другата масово купувана стока са хувърбордовете - електрическо пособие за придвижване на две колела. За разлика от САЩ тук най-големите им фенове са деца и тийнейджъри. "Купуват се и много лаптопи, но предимно в по-ниския ценови клас - между 600 и 800 лв.", заяви Солаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай