iPhone 6 - големите очаквания

iPhone 6 - големите очаквания | StandartNews.com

Феновете на култовия смартфон искат по-голям екран, повече памет и по-умен асистент

iPhone 6 смело може да бъде наречен най-дългоочакваната джаджа на годината. Може би няма нито едно друго технологично устройство, чиято армия фенове да не проверява всеки ден в интернет и най-нищожната информация за новия модел на смартфона. Веднага след представянето на iPhone 5s и 5c миналата година "айфон маниаците" започнаха да обсъждат какво може да се очаква от следващото поколение. Със сигурност повечето им надежди ще се оправдаят. Какво обаче наистина да очакваме от iPhone 6, когато смартфонът бъде показан следващия месец.

По-голям екран

При избора на нов смартфон повечето хора се спират именно на тези с по-голям екран. В сравнение с флагманите, работещи под операционната система Android, 4-инчовият екран на iPhone изглежда микроскопичен. Поради това не е случайно, че появата на нов модел iPhone с голям дисплей е най-популярното сред феновете желание. Според често потвърждаващите се слухове тази есен потребителите ще получат цели два модела iPhone 6. Първият ще има 4,7-инчов екран, а вторият ще бъде пълноценен фаблет с 5,5-инчов дисплей. Напълно възможно е обаче през септември да бъде показан само първият вариант, а премиерата на по-големия модел да бъде преместена за януари догодина.

По-добри процесор и графика

Потребителите винаги очакват, че новият модел смартфон ще бъде "по-умен" и по-бърз от предходния. Подобни надежди те възлагат и на iPhone 6. На свой ред Apple повишава графическите възможности на всеки свой нов iPhone. Когато компанията представи iPhone 5s, стана ясно, че новият 64-битов чип A7 е два пъти по-производителен от предишното поколение чипове А6, които бяха използвани в iPhone 5 и 5c. А7 позволява да се правят до 10 кадъра в секунда в режим на серийно снимане, а също така видео във формат 720p със скорост 120 кадъра в секунда. Засега не е ясно колко мощни ще бъдат чиповете в iPhone 6, но Apple със сигурност ще намери начин да усъвършенства и A7.

По-издръжлива батерия

Въпреки че съчетаването на по-издръжлива батерия с мощен процесор и впечатляваща графика е утопия, феновете искат точно това. Ако Apple пусне iPhone, способен да работи по-дълго без зареждане на батерията отколкото флагманите под Android, това ще бъде огромен успех за компанията. iPhone 5s и 5с работят автономно малко повече от iPhone 5.

По-голяма памет

Още през 2013 г. се появиха Android смартфони с памет от 128GB, която може да бъде разширена с microSD-карта. В същото време максималният обем памет на iPhone си остава 64 ГБ. За мнозина това бе достатъчно, но след като се появи модел на iPad със 128GB, феновете поискаха същата и в iPhone.

По-добра камера

С излизането на всеки нов модел iPhone камерата ставаше все по-добра. iPhone 5s получи матрица с увеличен с 15% сензор, обектив с 5 лещи, а също така и двойна LED светкавица. Камерата е снабдена с True Tone, която автоматично настройва над 1000 комбинации цветове и тяхната интензивност, като прави снимките със светкавица да изглеждат естествени. Камерата обаче си остана 8-мегапикселова, макар експертите да очакваха 13-мегапикселова в iPhone 5s и 5с. Може би с такава ще е iPhone 6.

Защита от влага

Няма точна статистика колко смартфони всеки ден политат във ваната или тоалетната. Знае се само, че за доста устройства водата е смърт. Много производители обърнаха внимание на това и защитата на смартфоните и таблетите от влага стана доста модно миналата година. Samsung пусна водонепроницаема версия на Galaxy S4 под името Active, а тази година защити от влага и флагмана си Galaxy S5. За смартфоните и таблетите на Sony пък вече е напълно нормално да са защитени от влага и прах.

По-умен Siri

Гласовият асистент на Apple - Siri вече си има сериозна конкуренция - гласовото управление на Google Now, достъпно в Android, и цифровият помощник на Microsoft - Cortana. В iOS 7 Siri получи много нови функции. Например - избор на мъжки или женски глас. Функционалността на асистента обаче си остава ограничена. Освен това Siri не разбира български, което е голям минус за родните потребители.

Поддържане на NFC

Near Field Communication - NFC е технология, която позволява на устройствата да обменят безжично данни, ако са на до 10 см едно до друго. С помощта на джаджа, която поддържа NFC, може да платите стоки в магазина, да си купите билет за кино и др. Ако Apple внедри тази технология в iPhone 6, това доста ще облекчи живота на феновете на смартфона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай