Инциденти в цял свят заради Pokemon Go

Инциденти в цял свят заради Pokemon Go | StandartNews.com

Играта свърши, вече не сте деца, коментират психолози

Хора от цял свят полудяха по Pokemon Go. Оказва се, че все повече почитатели на мобилната игра са готови на какво ли не, за да уловят малките животинки. В тази връзка зачестиха инцидентите, случили се заради безгрижното бродене по улиците на малки и големи.

Полицаи стреляха със стоп патрони по двама младежи в малко американско градче. Униформените забелязали тяхното странно поведение в магазина и ги помислили за крадци, но после им се извинили, защото разбрали, че са ловци на покемони.

Американец катастрофира и се удари в полицейски автомобил, докато шофира и търси да улови нови животни. Този инцидент накара полицията в Балтимор, САЩ, да предупреди всички граждани, ползващи Pokemon Go, да бъдат по-внимателни, защото увличането в играта може да им коства живота.

"Следователите са стигнали до заключението, че мъжът е катастрофирал, защото си е гледал в телефона, а не в пътя пред него", коментира шефът на балтиморската полиция, цитиран от Нова тв.

Вчера световните медии обявиха, че французин проникнал незаконно във военна база, за да си хване поредния покемон. Това го накарало да прескочи оградата, въпреки риска да бъде застрелян от охранителите на обекта.

Инцидентите с фенове на новата мания в игрите не свършват до тук. Момче прескочи загражденията на зоологическа градина, но вместо на виртуално животно, попадна на истинско, при това хищник. 

Психолози твърдят, че хората, играещи на Pokemon Go, са част от поколението "Питър Пан". Те отдавна са минали времето, в което да се забавляват с подобни неща, но отказват да пораснат. Някои от тях прекарват часове пред компютъра в играене на различни игри. В тази връзка почитатели на покемоните изтъкват, че чрез приложението могат да комуникират с други хора и да излизат по-често навън.

"Преди години защитавах тезата, че няма зависимост от компютърните игри. Вече от години се знае, обаче, че има такава зависимост". Това коментира пред бТВ психологът Иван Игов по повод нашумялата и у нас игра.

„Аз играя постоянно, но освен играта имам семейство, имам работа. Играя само в свободното си време", допълва Владо Николов.

Повече за това какво представлява играта Pokemon Go може да прочетете ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай