Инспектор Гаджет побеждава жегата

Инспектор Гаджет побеждава жегата | StandartNews.com

Помните ли хитовата реплика: "Подай джаджа!, с която инспекторът на Дисни командваше инструментариума си от устройства? Днес той се бори не с лудия доктор, а с изцеждащата жизнените ни сили жега. Дали вдъхновени от култовия инспектор или не, хардуер инженерите успяват да конструират всякакви причудливи джаджи за разхлаждане. За радост на потребителите българският интернет пазар е залят с приспособления за охлаждане. На цени от 10-18 лв. може да си намерите различни по размер и мощност вентилатори.

Устройствата са малки и компактни. Включват се директно в USB порта на преносимия или настолния ви компютър. След като насочите "змията", на която е монтирана перката, сте готови да се насладите на едно прохладно сърфиране в мрежата. Мощността на джаджите достига 5 вата и повечето спадат в категорията на енергоспестяващите устройства. Перките са покрити със защитни мембрани, за да осигурят безопасността на вас и децата ви. Някои вентилатори имат и допълнителна екстра - светодиодна лента, която да осветява клавиатурата на лаптопа през нощта.

Многофункционалната серия от устройства предлага и други екстри, като например минихладилник за напитки, в чиято камера идеално се събира кенче безалкохолно или бира. USB "ледникът" може да свали температурата на течността до 12 градуса. Сред джаджите на инспектор Гаджет ще намерите и охладителна кутия, в която можете да оставите средно голяма чиния със салата или няколко малки бутилки, на които искате да се насладите след 5 мин. Най-интересното и полезно устройство е миниклиматикът с хладилен агент. То обдухва пакетче с нетоксични вещества, които често намират приложение за охлаждане на къмпингарски хладилни чанти. USB климатикът излиза около 45 лева, но спрямо вентилаторите е номер 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай