Infiniti задвижва Q50 Eau Rouge с 568 к.с. от битурбо V6

Infiniti задвижва Q50 Eau Rouge с 568 к.с. от битурбо V6 | StandartNews.com

Женева. Infiniti увеличи вълнението в класа на високотехнологичните премиум спортни седани на Международното автомобилно изложение в Женева 2014, след като показа мощния двигател на концепта Q50 Eau Rouge. Биещото сърце на Eau Rouge - 3,8-литров V6 бензинов двигател с двойно турбо, беше разкрит на щанда на Infiniti.

 

Q50 Eau Rouge – високотехнологичен прототип, базиран на получилия много награди премиум спортен седан Q50 – първо бе показан на Автомобилното изложение в Детройт през януари 2014 като вдъхновен от Формула 1 концепт с аеродинамични карбонови елементи. Q50 Eau Rouge разказва завладяващо могъща история с 568 к.с. и 600 Нм.
"На наскоро състоялото се представяне в Детройт Q50 Eau Rouge събра изключително позитивни отзиви, заради това решихме да предизвикаме интереса на почитателите на динамичните спортни седани още повече. За целта монтирахме мощно сърце в нашия кървавочервен звяр", каза Йохан де Нишен, президент на Infiniti Motor Company Limited.

 

"Кола с толкова изразително стилистично внушение изисква най-доброто от света на високодинамичните двигатели. Това е и причината да монтираме този двойно турбиниран V6 двигател, комбиниран със 7-степенна скоростна кутия, като пример за това, как би изглеждал и би звучал подобен двигател в Q50 Eau Rouge."

 

Двойно турбинираният V6 двигател с 24 клапана и работен обем от 3799 куб. см си партнира с перманентно двойно задвижване с разпределение 50/50 към преден-заден мост. Предвижда се ускорението до 100 км/ч да отнема по-малко от четири секунди, а максималната скорост да е около 290 км/ч, характеристики, които ще наредят Q50 Eau Rouge твърдо във висшата лига на суперспортните седани.

 

Най-мощният и оживен бензинов двигател, задвижващ модел на Infiniti, не е потвърден за производство, но появата на Q50 Eau Rouge в Женева подчертава решителността на компанията да създаде привлекателна високотехнологична кола за премиум сегмента.

 

Портфолиото от двигатели за Q50 е разширено с показания в Женева нов 4-цилиндров, мощен и ефективен бензинов двигател с 1991 куб.см работен обем, разполагащ с 214 к.с. и 320 Нм въртящ момент. Задните колела се задвижват посредством 7-степенна автоматична скоростна кутия, през пролетта двигателят ще бъде на разположение в Китай, през есента в Европа, а до края на годината и на другите пазари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай