Infiniti показа първия си компактен премиум Q30

Infiniti показа първия си компактен премиум Q30 | StandartNews.com

Дебютиращият по време на есенния автосалон във Франкфурт Infiniti Q30 е нов тип премиум автомобил, предназначен за нов тип клиенти, твърдят от компанията. Това е първият автомобил на Infiniti в бързоразвиващия се сегмент компактни модели. Q30 ще играе важна роля за реализирането на плановете на компанията за глобален ръст.

Проектиран за новото поколение купувачи, автомобилът е с дизайн, който се предизвиква статуквото на общоприетите форми едновременно като характер и линии. Автомобилът остава верен на дизайна на оригиналната концепция от 2013 и продължава типичния за Infiniti стил, ориентиран около дизайна. Неконвенционалният силует и асиметричен интериор допринасят за отличителния цялостен дизайн, който определено кара хората да обръщат глави.

В допълнение към базовия модел се предлагат две специални версии Q30 - Premium и Sport. Всяка една има уникален характер, дизайн, размери и управление, предлагайки на купувачите на премиум компактния автомобил избор за техните специфични нужди.

"Q30 прави дръзко визуално изявление с оформения като концепция екстериор, неконвенционален силует и асиметричен салон. Автомобилът е проектиран с точните стандарти да осигури управление, което е без съмнение Infiniti. Q30 ще подсили стратегията на компанията да се превърне в глобален играч на премиум сцената" - Роланд Кругер, президент на Infiniti.

Q30 е съществена част от плановете на Infiniti за глобален ръст

Представянето на активния компактен автомобил Q30 идва в момент, в който има уникална възможност да играе жизненоважна роля за ръста на бранда и да подсили присъствието в ключови региони.

Infiniti продаде рекордните 136 700 нови автомобили по света в първите 8 месеца на 2015, което е ръст от 14% спрямо същия период на 2014. Компанията отчете рекорди в Китай, Азия & Океания, EMEA (Европа, Близък изток и Африка).

Само през август Infiniti отчете ръст на глобалните продажби до 16 900, или ръст с 19% спрямо същия месец през миналата година. Това е най-добрият август в историята на Infiniti, а компанията вече достигна 12 поредни месеца с ръст. Рекордни продажби са записани в ключови пазари като Австралия, Канада, Китай, Латинска Америка, Мексико, Южна Африка и Западна Европа.

Q30 осигурява на Infiniti най-добрата платформа за постигане на цените в пазарите по света. Това е първият автомобил на компанията, който се произвежда в Европа в новата фабрика в Съндърланд, Великобритания. Стойността на инвестицията е £250 млн., а заводът е увеличен до 25 000 кв. м, с което Infiniti разполага с мощности, които задоволяват нуждите на премиум бранда. Наскоро завърши програмата за наемане на над 300 души служители.
С представянето на активния компактен автомобил Q30, Infiniti започна да покрива очакванията за нарастване на гамата и обновяване на портфолиото в нови премиум сегменти.

Оставайки верен на концепцията, представена по време на автосалона във Франкфурт, Q30 е с дизайн и технология, развита от Infiniti и по стандартите на компанията.

"Q30 е интегрална част от ангажимента на Infiniti за осигуряване на по-пълна гама премиум продукти в нови сегменти и част от интензивно продуктово представяне, с което ще увеличим още повече клиентската си маса" - Роланд Кругер, президент на Infiniti.

Infiniti навлиза в компактния сегмент за пръв път

Представлявайки първия по рода си автомобил за компанията, Q30 си позволява да бъде много амбициозен. Автомобилът предизвиква категоризацията с рядката си форма и отличителен премиум дизайн за клиенти с градска индивидуалност.

"От началото на развиването на продукта бе ясно, че Q30 представлява невероятна възможност за Infiniti. Компанията се вдъхновява, като създава автомобили, които олицетворяват желанието на новото поколение премиум купувачи" - Франсоа Бансон, вицепрезидент на Infiniti по продуктовата стратегия.

Комбинирайки уникална височина и габарити с пропорции на купе, Q30 представлява комбинация от възможности да отиде навсякъде с практичност в градски условия – перфектна за тези, които искат свои собствени приключения.

Поколенията X и Y са новата порода премиум купувачи. За тях колата е повече олицетворение на тях самите, отколкото на статус. И искат свой уникален стандарт с продукти, които определят категорията. За тези клиенти персонализирането на бранда означава индивидуално олицетворение, подход в стил „това съм аз", и именно то ще е основно за базата на новите луксозни коли.

За да задоволи тези изисквания, Q30 бе направен индивидуалист. Например алуминиевите джанти осигуряват пълно индивидуализиране с уникален процес, който осигурява прецизиране на цветовете. Толкова е сложен и точен, че контурните линии могат да бъдат с големина 0,3 мм, предлагайки възможност за уникално персонализиране.

Наблюдавайки индивидуалната натура на Q30, нивата на качество и високи стандарти, можeте да усетите вниманието към дeтайла на всяко едно ниво. Например сатенените хромови украси вместо пластмасови с хром, което осигурява на Q30 повърхност, приятна на допир дори при високи температури, докато в същото време използването на черен лак около калниците и страничните престилки осигурява на Q30 силов статус и уникално присъствие на пътя.

Q30 възприема дизайнерски подход, който поема по уникален път

Важна и отличителна характеристика на дизайна на Q30 е комбинацията от издигнат силует, който е сходен до този на моделите в традиционния компактен сегмент (1495 мм за базовия модел и Premium, 1475 мм, за Sport). Резултатът е крайно отличителен и с форма на купе силует, който допълнително се фокусира върху стъклената странична зона.

Q30 заема дизайнерския почерк на Infiniti и еволюира в нови динамични форми. Двойната предна решетка с 3D ефект например еволюира от Q50 с по-флуидни форми към фаровете.

Драматичните форми и турбулентни линии следват характерния преден капак с двойна вълна, през броните и линията на шасито, създавайки силов силует. Характерната форма на С-колоната с полумесец акцентира на динамиката дори когато автомобилът е спрял. Контрастът на дълги линии на покрива създава впечатление за спортно купе тип шутинг брейк.

Над базовия модел нивата Рremium и Sport дават възможност за още по-голяма индивидуалност през дизайна.

Q30 Premium има LED фарове за мъгла, огледала в цвета на купето с отопление и хромиран двоен правоъгълен накрайник на ауспуха. 18-инчовите алуминиеви джанти добавят към Premium версията още по-запомнящ се стил.

Лицето на Q30 Sport е малко по-различно благодарение на оформените специално за версията брони и черна предна решетка. Специалните цветове на престилките отстрани дават на автомобила динамичен вид, а спортната задна броня с черни хромирани правоъгълни двойни накрайника подсилва ефекта, допълнен от 19-инчови алуминиеви джанти.

Повдигнатото тяло на Q30 Premium (170 мм отпред) дава възможност за по-висока гледна точка (531mm).

Дизайнът на A-колоната е изключително тънък, подобряващ видимостта и добавяйки увереност в управлението. Q30 Sport е малко по-нисък отпред (155 мм), осигурявайки пъргаво управление.

Автомобилът има специално създадени нива на оборудването, които допринасят за индивидуализирането отвътре и отвън. City Black е черен салон с лилави шевове. Cafe Teak комбинира класическата кафява и черна тапицерия с черни шевове, осигурявайки модерен стил на традиционната концепция за премиум. Gallery White допълва Q30 с моден и контрастен вид, предлагайки бяла кожа с червени акценти. Интериорните теми са комбинирани с невероятни екстериорни елементи като трицветни джанти със сатененосребърни огледала. Трите дизайнерски теми отличават интериора на Q30 и ще се харесат на отворените към промените премиум купувачи.

Q30 разполага с 10% подобрение в шумовата защита спрямо водещия конкурент в класа при 120 км/ч.
Тишината в кабината се подпомага от Active Noise Cancellation, система, която изпраща звукови вълни от 4 говорителя във вратите, за да неутрализира вибриращия звук от 2,2-литров дизелов двигател. В допълнение се използват материали, абсорбиращи шума – от мотора или външни елементи. Затворените секции в много якото шаси пък елиминират звука и вибрацията от неравни и лоши пътища.

Шофьорите, които искат повече спортно управление в Q30, могат да разчитат на спортни седалки с интегрирани подглавници, които се предлагат за пръв път от Infiniti и имат регулиране в 8 посоки, както и в лумбалната зона. Q30 Sport има кожен волан, който е със специална изправена форма в долната част. Също така алуминиеви педали, които помагат за повече контрол в управлението.

"Всеки един механичен аспект и създаден унисон да направи Q30 едно цяло, а управлението да бъде едновременно интуитивно и обвързващо. Резултатът е постоянна висока динамика" - Греъм Горфорт, главен инженер по автомобилите в Infiniti.

Инженерите на Infiniti са създали окачване, което е едновременно комфортно и прощаващо, без да е жертвана пъргавостта. Ходът на амортисьорите и твърдостта им е внимателно настроена, докато окачването отпред MacPherson оптимизира компактността. Отзад е избрана многоточкова система за по-добър контрол във всяка една ситуация.

Управлението на Q30 е модифицирано да осигурява постоянно усещане благодарение на интуитивна система, която работи в зависимост от скоростта. Лекото управление прави колата лесна за контрол в градския трафик и среда, намалява стреса на шофьора и умората. При увеличаване на скоростта управлението се втвърдява, за да подобри увереността на шофьора, както и контрола.

"Q30 предлага отлично управление, подобрена возия и усещане благодарение на настройките в окачването и поведението на шасито, които са уникални за Infiniti. Благодарение на тях автомобилът предлага уверено управление, перфектно доказателство за това, че Q30 е способно да осигури правилния ъгъл на завиване и да поддържа прецизна линия" - Греъм Горфорт, главен инженер по автомобилите в Infiniti.

В зависимост от нивото окачването на Q30 притежава уникални възможности. Базовият и Premium моделът са най-добри в променливи условия и често с лоши пътища. Окачването намалява вибрациите от неравностите на пътя.

Q30 Sport е с 15 мм по-нисък клиренс от базовия и Premium версиите, което дава по-стегнато управление и контрол, без това да се отразява на комфорта. Версията Sport е създадена да бъде използвана комфортно всеки ден, но с интуитивно и контролирано управление.

В двигателната гама има разнообразни агрегати. В базовия модел се предлага 1,6-литров мотор с 90 кВт (122 к.с.) или 115 кВт (156 к.с.), а дизеловите са 1.5 литра и 2.2 литра, двата 4-цилиндрови, и с мощност 80 кВт (109 к.с.) и 125 кВт (170 к.с.) съответно.

В допълнение във версиите Premium и Sport ще се предлага 2.0-литров, 4-цилиндров мотор с 155 кВт (211 к.с.).
Автоматичните предавки са плавни благодарение на 7-степенна трансмисия с два съединителя. Тя включва предварително предавката, за да се осъществи по-бърза смяна, а механичният режим за смяна с планки от волана позволява на шофьора да избира момента. Ускорението е равномерно благодарение на еднаквото разпределение на мощността независимо дали тръгвате, или вече се движите бързо. Бързата смяна на предавки се осъществява в двата режима – автоматичен и механичен. Максималният въртящ момент е постоянен и не се променя.

Освен 7-степенната автоматична трансмисия с двоен съединител ще се предлага и 6-степенна механична.
Запазената марка Infiniti InTouch е инфотейнмънт система, която дебютира в Q50, а в Q30 е подобрена, за да осигури интуитивност, подобно на таблета, използвайки сензорния екран HMI (human machine interface).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай