Hyundai достави първото ново поколение i20 R5 на клиентски отбор

Hyundai достави първото ново поколение i20 R5 на клиентски отбор | StandartNews.com

Една година след основаването си, състезателният отдел за i20 R5 отбеляза важен момент по-рано тази седмица. В понеделник (19 септември) първото Ново поколение i20 R5, поръчано от частен екип, излезе от представителството на Hyundai Motorsport в Алценау, Германия и бе предадено на новите си собственици.

Събитието беше част от много важен период за отдела, отговарящ за новата машина, като започна с последните тестове на Новото поколение i20 R5 в края на август, включващ и процеса на хомологация на автомобила. Това се извършваше успоредно с изграждането на трето и четвърто шаси за Новото поколение i20 R5. По-важното е, че това са първите автомобили, разработени специално за клиент, като така програмата преминава от разработване и тестове към производство.

Водещият екип от Hyundai Motorsport, включително директорът Мишел Нандан и Андреа Адамо, ръководителя на състезателния отдел, бяха част от церемонията по предаването на колата на първия клиент. От страна на получателя беше Лука Мурдоло, мениджър на италианския частен отбор получаващ първия състезателен автомобил. Заедно с колегите си, той имаше възможността да говори с инженерите и механиците, работили по Новото поколение i20 R5 през последните дванадесет месеца.

Подкрепата от състезателния отдел за клиенти на Hyundai Motorsport ще продължи и през идните седмици. Преди дебюта на машината в Обиколката на Корсика – рали „Франция", Фабио Андолфи ще може и да тества автомобила. Както по време на теста, така и на самото рали, екипът на Андолфи ще може да разчита на експертен инженер от Hyundai Motorsport.

Въпреки, че производството на Новото поколение i20 R5 вече е задействано, дори и с пълни заявки до началото на 2017г., състезателният отдел ще се върне обратно към тестването по-късно тази седмица. Отборът, заедно с Кевин Абринг и Себ Маршал, ще направи еднодневна подготовка по трасетата на острова, преди старта им на Обиколката на Корсика – рали Франция. Абринг и Маршал, които са участвали в почти всички 5,000км тестове изминати от автомобила до сега, ще направят трети пореден старт на събитието.

Мениджърът Андреа Адамо споделя: "За да постигнем трудните цели, които сме си поставили в програмата с Новото поколение i20 R5, сме преминали през много важни стъпки за кратък период от време. Въпреки това, доставката на първата завършена машина до наши клиенти несъмнено е най-важният момент за нас. Това е период, в който състезателният екип на компанията започва наистина да защитава името си и да произвежда автомобили за частни собственици, разширявайки присъствието на Hyundai в ралита извън WRC. Сега сме само на една седмица от първото истинско състезание на Новото поколение i20 R5 в международното събитие - рали „Франция". Този уикенд също е друг забележителен момент за проекта, тъй като продължаваме да работим с нови клиенти и сме сигурни, че предстоят още много такива."

Общо три автомобила от Новото поколение i20 R5 ще стартират в Обиколката на Корсика. Кевин Абринг и Себ Маршал ще се състезават във WRC2 с логото на Hyundai Motorsport. Отборите на клиентите ще стартират както следва - Андолфи (#86) и за Стефан Саразен (#83).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай