Huawei и Porsche Design представиха лимитираната серия Mate 20 RS

Huawei и Porsche Design представиха лимитираната серия Mate 20 RS | StandartNews.com

Huawei Consumer Business Group и Porsche Design днес показаха за пръв път новата лимитирана серия Porsche Design Huawei Mate 20 RS - луксозен клас смартфони, създадени след активно партньорство между двата бранда. Новата серия продължава традицията, изградена от предшествениците ѝ, а именно – невероятно съчетание между изкуство и технологии. Смартфоните работят с новата едночипова система Kirin 980, като използват пълния капацитет на иновативния изкуствен интелект, с който тя разполага. Дизайнът е вдъхновен от някои от най-култовите модели на автомобилния гигант от Щутгарт, като задния капак е облицован с естествена кожа, правеща Mate 20 RS изящен не само на вид, но и на допир.

Иновативният дизайн на Mate 20 RS е проектиран съвместно от Huawei и Porsche Design. Заоблен по краищата по дързък, но и естетичен начин, външния вид на смартфона е отражение на неговата вътрешна мощ. Фактът, че Mate 20 RS е вдъхновен от дизайна на състезателните автомобили на Porsche си проличава на задния капак на смартфона, където ясно се вижда брандът „RS", обозначаващ известните „Rennsport".

Уникалният корпус на Porsche Design Huawei Mate 20 RS е изграден от стъкло и естествена кожа. Дизайнът придава на Mate 20 RS забележителен и разпознаваем вид, а поръбеният с естествена кожа корпус придава на смартфоните от серията луксозен и привлекателен вид, който отразява стремежа на Huawei и Porsche Design да създадат продукт, който да грабне вниманието на потребителите и да ги накара да се почувстват специални. Ръчно обработената кожа е мека, но въпреки това много издръжлива и способна да устои на интензивна всекидневна употреба. Mate 20 RS е нещо много повече от луксозен смартфон – той е съчетания между майсторство и иновация.

Porsche Design Huawei Mate 20 RS работи с новата 7-нанометрова система Kirin 980. Двойният NPU процесор позволява на Mate 20 RS да поддържа висока оперативна скорост дори при много продължително интензиво използване. Новият Kirin разполага с ядра Cortex-A76, които работят съвместно с още няколко ядра Cortex-A55, докато междувременно графичния процесор Mali-G76 осигурява изображения от най-високо качество.

Mate 20 RS има иновативна тройна камера Leica, съставена от 40 МР RGB камера, 20 МР камера със специални широкоъгълни лещи на Leica и 8 МР телефото камера, като и трите са разположени под стъкления корпус на смартфона. Камерите са поставени в матрица по двойки и имат нова функция за макро фотография, позволяваща ясното заснемане на обекти, стоящи на до 2,5 см от обектива.

Porsche Design Huawei Mate 20 RS функционира с EMUI 9 – операционната система на Huawei, базирана на Android P. Нейната нова функция HiVision ви позволява да имате истинска енциклопедия в джоба си – когато насочите смартфона към известна картина или обект функцията ще ви разкрие всичко най-любопитно, свързано с тях.

Екранните сензори на Mate 20 RS са с по-висока чувствителност, което позволява бързата и лесна работа със смартфона. На дисплея се появява известие всеки път, когато пръстът ви се задържи върху сензора. Щом процесът по автентификация бъде завършен, известието ще се минимизира на заден план. Смартфоните от тази серия притежават и функция за 3D лицево отключване, при която специални сензори сканират лицето на потребителя за части от секундата и му позволяват да отключва Mate 20 RS по този начин. Усъвършенстваните сензори на подкрепяния от двойния NPU процесор изкуствен интелект извършват тази операция за около 600 ms, като могат да функционират качествено не само при слабо осветление, но и в пълен мрак. Грешните разпознавания от страна на системата са едно на милион.

Porsche Design Huawei Mate 20 RS има мощна 4200 mAh батерия, която може да се зарежда със сертифицираната от TÜV нова технология на Huawei "SuperCharge", която зарежда батерията със заряд от до 40W. Тестваната по най-високи критерии от инженерите на Huawei батерия може да издържи повече от един ден интензивна употреба, след което да бъде заредена с невиждана досега скорост с помощта на традиционно зарядно устройства или на безжично зареждане. С помощта на тази технология батерията може да бъде заредена от 0 до 25 процента за 10 минути, както и от 0 до 75 процента за около 30 минути. С помощта на 15-ватовото безжично зареждане можете да заредите батерията си до 30 % за половин час. За Mate 20 RS е налична и технологията Wireless Reverse Charging, която позволява на смартфона да отдава енергия на други устройства.

По дизайна на предната част на Mate 20 RS също има иновации. Логото на Porsche Design е премахнато с цел разширяване на екрана и повече удобство както за деловите задачи, така и за активния гейминг. С цел запазване на визуалната идентичност инженерите на Huawei са преместили логото на екрана за заключване, използвайки always-on функцията на дисплея. Любителите на модата също ще останат доволни, тъй като Porsche Design Huawei Mate 20 RS се предлага в два цвята – червен и черен. Докато черното олицетворява обществено положение, професионализъм и авторитет, то червеното е знак за страст, харизма и авантюризъм – чудесен вариант за хората, които искат да покажат своята по-освободена страна.

Смартфоните от серията вървят в комплекта с кожен „Smart View Flip" кейс, изработен от същия тип кожа като тази на корпуса. Кейсът предлага допълнителна защита и едновременно с това не пречи на FullView дисплея да показва информация и известия, както и елегантното лого на Porsche Design, когато не изпозлвате смартфона.
Ричард Ю, изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group, сподели „Porsche Design Huawei Mate 20 RS е уникален по рода си смартфон, предназначено за истинските ценители на луксозните устройства. Съчетавайки иновативни технологии и артистичен дизайн, това е най-висшата проява на мобилен изкуствен интелект, която сме вжидали до момента".

Ян Бекер, изпълнителен директор на Porsche Design Group, сподели „Функционалният дизайн е в ДНК-то на нашата компания и при сериите Porsche Design Huawei Mate можете да видите истинска еволюция на нашите идеи. Най-видно е това чрез решението ни да използваме кожа, тъй като това е колкото традиционен, толкова и новаторски ход. Смартфоните от тази серия са олицетворение на чудесното партньорство, което изградихме с Huawei през последните години".
Porsche Design Huawei Mate 20 RS символизира страстта към технологиите и дизайна, демонстрирана от Huawei и Porsche Design. Със своя вдъхновяващ дизайн, висококачествено функциониране, иновативни технологии за сигурност и най-мощната батерия в своя клас, смартфоните от тази серия ще запленят потребителите с елегантността на Porsche Design и иновативността на Huawei.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай