Графичен дизайнер прави суперавтомобил

Графичен дизайнер прави суперавтомобил | StandartNews.com

Американският стартъп Lyons Motor Car, създаден от графичния дизайнер Кевин Лайънс, ще покаже в Ню Йорк прототип на суперавтомобил. Моделът се нарича LM2 Streamliner. Компанията твърди, че колата ще има двигател с мощност 1700 к.с., а максималната му скорост ще бъде 466 км/ч.

Купето ще бъде със задвижване на четирите колела, каросерията ще е изработена изцяло от карбон, изпускателната система ще е от титан и инконел (никело-хромова сплав, издръжлива на горещина, която се използва в болидите от Формула 1 и в космическите ракети), 8,2-литров туин-турбо V8 двигател на калифорнийската компания Nelson Racing Engines и 7-степенна скоростна кутия Graziano. Суперавтомобилът ще ускорява от 0 до 96 км/ч за 2,2 сек, до 160 км/ч за 4,1 сек, а 1/4 миля (402 м) ще изминава за 8,8 сек. В компанията разчитат в бъдеще да направят още по-мощна модификация - 2500 к.с., чийто двигател ще работи със състезателно гориво, както и вариант с електромотор.

Вместо дръжки на вратите LM2 Streamliner ще има сензори, а три видеокамери ще заменят огледалото за обратно виждане. На мястото на централната конзола ще има 16-инчов сензорен дисплей (с 1 инч по-малък от този в Tesla Model S), с който ще се осъществява управлението на всички функции, а също така 8-бутални карбоно-керамични спирачни апарати, 21-инчови колесни дискове с гуми с ширина 365 мм.

Кевин Лайънс уточнява, че всеки автомобил ще бъде сглобяван ръчно по индивидуална поръчка, а цената ще бъде най-малко 1 млн. долара. Създателят на Lyons Motor Car твърди, че към колата вече са проявили интерес няколко професионални спортисти в САЩ, включително прочути боксьори, както и бивш водещ на популярно токшоу. Лайънс обаче отказа да разкрие имената на потенциалните си клиенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай