Google превежда в реално време чрез телефона ви

Google превежда в реално време чрез телефона ви | StandartNews.com

Нов ъпдейт на Google позволява приложението Translate да прави превод на разговори в реално време и печатен текст (например, на указателни табели).

Вече може да бъде влючена функция, наречена Word Lens, чиито характеристики ви позволява да насочите камерата на телефона си към табела или друг текст (може и на монитора на компютъра) и да го преведе на друг език, който ще се появи на живо на екрана като един вид добавена реалност. Актуализацията вече е пусната, така че вече в джоба си ще имате впечатляващо средство, което да ви помага, когато пътувате в чужбина.

Засега тя все още не поддържа превод от/на български, но приложението разпознава кирилицата, тъй като работи с руски език.

Другата голяма актуализация е превеждането на разговор в реално време – от вас се иска само да изговорите нещо на микрофона на смартфона на определен език, който трябва да се преведе на друг. След което от спийкъра на устройството ви ще чуете дигитален глас, който ще повтори изреченото от вас на езика, който сте избрали предварително.

От Google съобщиха, че ъпдейтът на Translate ще бъде наличен едновременно за мобилните операционни системи iOS и Android.

Skype, собственост на Microsoft, пусна подобен превод в реално време миналия месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай