20:20 ч.

07.04.15

2 мин.

6024

2

0

Google предлага безплатен роуминг

от Стандарт |

Google предлага безплатен роуминг

Google планира да пусне мобилна услуга, в рамките на която ще предложи напълно безплатен международен роуминг за всички абонати. За целта интернет компанията води преговори с няколко телеком оператора, съобщава CNET, цитиран от technews.bg.


Партньор на Google в амбициозния проект може да стане хонконгската компания Hutchison Whampoa. Тя притежава няколко бранда за мобилни услуги в Дания, Италия, Австралия, Австрия, Хонконг, Индонезия, Ирландия, Швеция, Великобритания, Макао, Виетнам и Шри Ланка. Твърди се също, че в близко бъдеще Hutchison Whampoa може да купи популярния във Великобритания оператор О2, който е собственост на Telefonica.


Идеята на Google е да стане виртуален оператор на мобилни услуги. Това означава компанията да ползва инфраструктурата на друг доставчик, но да предлага услуги със собствен бранд и със свои тарифи. Подобна схема е реализирана в много страни по света. Услугата на Google ще използва както мобилни мрежи, така и интернет чрез Wi-Fi точки за достъп. Предполага се, че тя ще превключва автоматично между каналите за връзка в полза на най-изгодната тарифа.


Google има стимул да се включи в такъв проект, защото в момента европейските оператори предлагат роуминг на силно завишени цени, което поражда недоволство от страна на абонатите и регулаторите. Европейската комисия иска да отпаднат таксите за роуминг от декември тази година, но операторите се опитват да пренесат крайния срок за 2018 г. При тези обстоятелства Google може успешно да реализира своя проект на територията на Европа. Засега няма яснота кога точно компанията ще стартира новите си услуги.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:51 · 07.04.2015
скоро ще има такъв монопол на гугъл че няма да има оттърване
Потребител · 20:37 · 07.04.2015
А услугата със събиране на данни за амрекинаските служби ли върви?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент