Google Maps с приятни изненади за колоездачите

Google Maps с приятни изненади за колоездачите | StandartNews.com

Новата версия на мобилното приложение на Google Maps поднася приятни изненади на колоездачите. Факт са няколко малки, но полезни промени, съобщава онлайн изданието CNET.

При избор на маршрут в режим за велосипед, Google Maps вече ще предлага и диаграма с информация колко изкачвания и спускания има по трасето. Към данните има и приблизителни стойности на денивелацията, включително и в кои части от маршрута се падат промените в релефа.

Другото нововъведение може да бъде полезно и на шофьорите, тъй като новата версия позволява задаването на команди чрез глас. Има и възможност за задаването на допълнителни въпроси към приложението, като засега това е възможно само на английски.

Има известна поддръжка и на командата OK Google, която позволява задаването на гласова команда без да се докосва телефонът. Тя обаче все още не е напълно завършена, но има и бутон с микрофон в Google Maps, чрез който режимът може да се активира.

Чрез командата Navigate to потребителят може да зададе адреса или институцията, до която иска да се придвижи. Ако не е сигурен накъде да завие, може да попита приложението чрез "When is my next turn?"

Въпросът "When will we arrive?" или "When will we get there?" ("Кога ще пристигна?") пък ще върне отговор колко остава до пристигането на избраното място. Съществува и опцията за активирането/деактивирането на различни режими на Maps чрез командата Turn traffic on например или Turn terrain off (Предвиди трафика или не). На разположение са и други команди като "Show a route overview" (Покажи преглед на маршрута) и т.н. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай