Голямото завръщане на Майбах

Голямото завръщане на Майбах | StandartNews.com

Лос Анджелис. Майбах се завърна обратно на автомобилния пазар, но в ролята си на луксозна версия на новото поколение Mercedes-Benz S-Class. Премиерата се състоя на автомобилното изложение в Лос Анджелис, информира investor.bg.

Два модела ще носят емблема Майбах - първият е S500 и използва 4.7-литровия V8 двигател с 455 к.с., а за втория -S600 - е избран върховия V12 двигател с обем 6.0 литра и мощност 530 к.с. Моделите са с дължина от 5453 мм и демонстрират увеличено с 200 мм междуосие спрямо удължената версия на S-Class.

Задните кресла се простират в допълнителното пространството, което се е отворило в салона. Те са произведение на изкуството и предлагат всякакви екстри - през ароматизаторите с парфюми AGARWOOD до посребрените чаши за шампанско. Оборудвани са дори със система с високоговорители, чрез която пасажерите отзад могат по-лесно да комуникират със седящите на предните две седалки.

"Като допълнение към линията на S-Class, Mercedes-Maybach S-Class поставя нови стандарти в луксозния сегмент. Автомобилът задоволява дори най-високите изисквания по отношение на ексклузивност и комфорт", заяви при представянето Ола Калениус, член на борда на директорите на Mercedes-Benz Cars, отговорник продажбите.

Моделите Майбах са с леко преработен външен вид - забелязват се различни джанти, допълнителни емблеми и още повече хром. Към момента и двете модификации на Mercedes-Maybach S-Class се предлагат със задвижване към задните колела. От юли 2015 година по-слабият модел ще може да се поръчва и със система 4MATIC.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай