Финансират изкуствен скелет за сакати деца

Финансират изкуствен скелет за сакати деца | StandartNews.com

Руският фонд "ВЕБ Иновации" за високотехнологични решения ще инвестира 70 млн. рубли /991 000 евро/ в разработката на екзоскелет (външен скелет - бел. авт)за деца и подрастващи, който ще бъде конструиран от компанията „ЕкзоАтлет".

„През втората четвърт на 2018 година "ВЕБ Иновации" възнамеряват да предоставят на компанията „ЕкзоАтлет" конвертируем заем в размер на 70 млн. рубли за изпълнението на проект, целящ разработването на екзоскелет за рехабилитация на ниски на ръст хора, включително и деца и юноши, с ограничена подвижност на долните крайници. Ние също така водим преговори и за влагането на капитал в компанията", обяви пред РИА-Новости изпълнителният директор на фонда Кирил Булатов.

„ЕкзоАтлет" от своя страна отбелязаха, че са имали късмета да намерят надежден партньор и в Южна Корея и да привлекат инвестиции за развитие в Европа, Америка и Азия.

"Краткосрочните ни планове включват откриването на компания в Люксембург, стартирането на процеса на сертифициране, търсенето на партньори за клинични проучвания и изучаването на възможностите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по отношение на клиничните и научни изследвания с участието на европейските клиники", добавиха от компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай