„Фейсбук” спира временно около 200 приложения

„Фейсбук” спира временно около 200 приложения | StandartNews.com

„Фейсбук" спря около 200 приложения след обвиненията за злоупотреби с лична информация от консултантската компания „Кембридж Аналитика", предаде ДПА, съобщи bTV.

След като източник от „Кембридж Аналитика" заяви, че компанията неправомерно е използвала данните на милиони потребители на социалната мрежа за кампанията за брекзит и предизборната кампания на президента на САЩ Доналд Тръмп, през март директорът на „Фейсбук" Марк Зукърбърг обяви, че ще има разследване, както и проверка на външните приложения.

Процесът на разследване е в пълен ход, заявиха от „Фейсбук".

В обхвата на разследването са попаднали хиляди приложения, „а около 200 са временно спрени – в очакване на по-задълбочено разследване дали чрез тях не е злоупотребявано с данни", допълни компанията.

„Където открием доказателства, че едни или други приложения наистина са злоупотребявали с лична информация, ще ги забраним и ще уведомяваме хората. На хората ще бъде показвано дали те или техни приятели са инсталирали приложение, чрез което да е злоупотребявано с информация преди 2015 г., точно както направихме в случая с „Кембридж Аналитика".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай