Фейсбук пусна новото приложение Groups

Фейсбук пусна новото приложение Groups | StandartNews.com

Социалната мрежа Фейсбук пусна новото си отделно приложение Groups, което ще позволява на потребителите да следят по-лесно новостите в групите, на които са членове.

Компанията е направила приложението с идеята да стане по-лесно организирането на комуникацията в множеството групи на различна тематика, в които членуват потребителите, както и да споделят съдържание и да поддържат връзка с останалите потребители с общи интереси.

От гиганта разкриват, че често групи, в които студенти си обменят информация по време на следването си, впоследствие се превръщат в средство за поддържане на връзка помежду им с години. В някои фирми служителите пък използват групите, за да комуникират и от разстояние, което води до необходимостта от подобно приложение.

Апликацията ще позволява лесно създаване на нови групи и канене на потребители в тях. Чрез опцията Discover пък ще могат да се откриват нови групи, които се подбират на базата на интересите в профила на съответния човек.

За разлика от чата, който Фейсбук отдели в напълно самостоятелно приложение, групите ще продължат да са налични и в основната версия. Компанията дори обещава, че няма да ги пренебрегва и ще продължи да развива функционалността им и в другите версии. Съвместимите платформи са само Android и iOS.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай