07:20 ч.

18.04.18

2 мин.

0

6

0

Фейсбук ни следи и извън мрежата

от редактор |

Фейсбук ни следи и извън мрежата

Социалната платформа "Фейсбук", която се забъркала се в огромен скандал с неправомерно използване на лични данни, потвърди също, че е събирала информация за хора и извън мрежата, съобщи Франс Прес.


По време на разгорещен дебат в Конгреса на САЩ миналата седмица изпълнителният директор Марк Зукърбърг обяви, че "Фейсбук" е събирала информация освен тази, която потребителите са споделили в профилите си.
"Когато посетите сайт или приложение, което използва нашите услуги, ние получаваме информация, дори и да сте излезли от профила си или нямате такъв във "Фейсбук", съобщи директорът на "Продуктов мениджмънт" Дейвид Басър в блок в социалната мрежа. "Това се случва, защото другите приложения и сайтове не знаят кой използва "Фейсбук", добави той.


Басър поясни, че "много" сайтове и приложения използват услугите на "Фейсбук", за да се целят към съдържание и реклами, включително чрез бутоните Like и Share в социалната мрежа, когато хората използват профила си в платформата, за да влязат в друга страница или приложение. Той обаче подчерта, че практиката е широкоразпространена, тъй като компании като Google и Twitter правят същото. "Повечето сайтове и приложения изпращат същата информация до множество компании всеки път, когато бъдат посетени", изтъкна представителят на "Фейсбук".


Според него има три основни начина, чрез които "Фейсбук" използва информацията от интернет страниците и приложенията: предоставяне услугите на "Фейсбук" на тези сайтове и приложения; подобряване безопасността и сигурността на социалната мрежа и увеличаване продуктите и услугите на платформата. "Искам да стане ясно: ние не продаваме лични данни на хора. Точка", заключи обаче Басър.


Пред Конгреса на САЩ Зукърбърг заяви, че "Фейсбук" се е провалил при защитата на информацията на потребителите, след като стана ясно, че британската компания Cambridge Analytica е използвала данни на 87 милиона души преди президентските избори в САЩ.


В същото време стана ясно, че "Фейсбук" трябва да се изправи пред съда по дело за начина, по който използва технологията си за разпознаване на лица, нареди калифорнийски съдия. Обвинението е, че от компанията са използвали биометрични данни без изричното съгласие на потребителите. Това включва технологията на "Фейсбук", която позволява социалната мрежа да предлага отбелязване на предполагаеми приятели на база снимки, качени от потребителите. Обвинението твърди, че тази практика нарушава законите на щата Илинойс. От социалната мрежа твърдят, че обвинението е неоснователно и ще се борят с всички сили, за да докажат невинността си.


Ако компанията бъде осъдена, обезщетенията може да й костват милиарди долари, става ясно от заповедта на съдия Донато. Ищците са потребителите на "Фейсбук" от щата Илинойс, за чиито лица социалната мрежа е създала шаблони след 7 юни 2011 г.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:41 · 18.05.2018
баща ми имаше гъбички по краката ,направо му бяха разядени от 10 години и нищо не помагаше ,тогава от Германия му поръчахме този мехлем,това го спаси,премахна ги завинаги http://bit.ly/2z8r3yF
Потребител · 23:48 · 20.04.2018
ако следеше то не кокошкарите да са в затворите а които трябва -
Потребител · 22:33 · 19.04.2018
Само тъпаците ползват Фейсбук
Потребител · 23:39 · 23.04.2018
@Потребител Айде сега ни открехни какво ползват отворковци като теб. Аа да не се окаже, че Фейса вече и това е купил.
Потребител · 12:23 · 18.04.2018
Фейса не ни следи - следят ни чрез него, пък и не само с него. Всяко едно нещо което е в нета (компютър, таблет, телефон) всичко се следи и се има база данни за гласово и лицево разпознаване на така наречените клиенти. Ха добре дошли в новия глобален световен ред - конспирация било, та то си е направо като програма на компартията, ама световната.
Потребител · 10:13 · 18.04.2018
Стига с тоя фейс вече.Гадовете да се пазят какво ни дреме
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент