Facebook разработва система за виртуално телепортиране

Facebook разработва система за виртуално телепортиране | StandartNews.com

Facebook планира да създаде нов тип виртуална реалност. Компанията е готова да инвестира милиарди долари в аерокосмическата индустрия за развитието на възможности за "живо" наблюдение на всички точки от света в социалната мрежа.

На конференция на разработчиците в Сан Франциско, ръководството на социалната мрежа обяви, че предстои придобиването на компания за виртуална реалност и наемане на експерти в аерокосмическата индустрия.

Собственикът на Фейсбук Марк Зукърбърг обяви три основни технологични проблема, които трябва да бъдат решени през следващите 10 години: нови възможности за мащабиране на света, разработване на контекстуално адаптивни системи и изграждане на програма за виртуално "телепортиране" на потребителите.

Така хората ще могат да споделят в реално време във Facebook събития като рождени дни или първото качване на колело на децата си.

Устройството за виртуална реалност се очаква да излезе в скоро време. Наскоро от фирмата са осъществили и първия безпилотен полет на апарат, задвижван от слънчева енергия. От такива апарати се очаква да летят на определена височина и заедно с мрежа от спътници да дадат възможност за осигуряване на интернет и в най-отдалечените точки на Земята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай