"Епъл" пусна най-тънкия таблет

"Епъл" пусна най-тънкия таблет | StandartNews.com

Новият iPad Air 2 е само 6 мм и разпознава пръстови отпечатъци

Технологичният гигант "Епъл" представи в четвъртък вечер най-новия си таблет - iPad Air 2, който е най-тънкият досега на пазара, съобщи Би Би Си. Заедно с него компанията показа и новите компютри "Макинтош" и обяви предстоящия старт на системата си за разплащания.

Новият iPad е с дебелина едва 6,1 мм - най-тънкото подобно устройство на пазара, твърдят от компанията. Той има и сензор за пръстови отпечатъци, антирефлексно покритие за пръв път и процесор A8X, който е по-бърз от процесора, вложен в последната серия телефони iPhone. Друга нова екстра е 8-мегапикселова задна камера, която може да снима и на забавен кадър. Предната камера също е подобрена и позволява по-добър приток на светлина и по-бързо снимане на селфита. Устройството има и нов чип за безжичен интернет, който поддържа по-високи скорости.

"Епъл" представи и нова версия на по-малкия си таблет iPad Mini 3. Той също разпознава пръстови отпечатъци, но ползва по-стария процесор A7 и задната му камера е с по-малка резолюция.

Компанията показа и новия модел компютър iMac, който има екрана с най-голяма резолюция на пазара. Екранът е 27-инчов и поддържа разделителна способност от 5210 на 2880 пиксела. Базовата версия струва 2499 долара и вече е в продажба. Налична е и новата версия на операционната система OS X Yosemite, която ползват компютрите iMac.

Другата голяма новина от "Епъл" е, че новата система за разплащания с телефона - аApple Pay, ще започне да функционира от понеделник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай