Джаджи за чист дом

Джаджи за чист дом | StandartNews.com

Чистият дом е гаранция за добри семейни отношения. Никой няма да упреква другия, че не е събрал боклуците или не е избърсал прахта. Още повече, че благодарение на съвременните технологии, почистването се превръща в проста, бърза и максимално автоматизирана работа. Някои устройства ще улеснят значително всяка домакиня в тази дейност.

iRobot Roomba

За много домакини прахосмукачката е един от най-омразните уреди в света. Защото с часове трябва да я придвижват в дома си, за да събират прахта и дребния боклук от пода, килимите и меката мебел. Сега обаче има много устройства, които сами се справят с тази задача. iRobot Roomba например, е автоматичен робот-прахосмукачка, която само поставяте на пода, включвате и тя се заема с работата. За по-добра ориентация на джаджата в дома ви, първо трябва да поставите няколко малки датчици, които да коригират движенията му. iRobot Roomba почиства помещение от 80 квадратни метра за около 2 ч. Освен това не е нужда да му "стоите над главата - може да излезете навън да свършите нещо друго, и когато се върнете, домът ви ще е чист.

Magic Glove

Недостатъкът на iRobot Roomba е, че може да почиства само плоски пространства, дори да са големи. С него няма как да изсмучите прахта от меката мебел. За това ще ви помогне специалната ръкавица, наречена Magic Glove. Тя е създадена за ръчно почистване на всякакви повърхности, включително и такива със сложна форма. Тази джаджа има формата на ръкавица, която слагате на ръката, включвате и започвате да почиствате нужните места с помощта на вградения в нея миниатюрна вакуумна прахосмукачка.

Remote Control Mop

Друго интересно устройство е бърсалката Remote Control Mop. Както може да се досетите от наименованието й, манипулациите с нея се извършват с помощта на дистанционно управление. То наподобява геймпад от игрова конзола. По този начин почистването на дома с Remote Control Mop ще напомня видеоигра. Хората с по-развито чувство за хумор може дори да използват джаджата за забавление, като я насочват към домашния си любимец.

Winbot

Никак не е лесно да измиете прозорците и други стъклени повърхности. Особено ако живеете на горните етажи и се страхувате от височини. Корейски инженери обаче са са погрижили за това. Създаденият от тях робот Winbot работи на принципа на iRobot Roomba. С тази разлика, че почиства не хоризонтални повърхности, а вертикални. Тази джаджа се всмуква към прозореца и го почиства като се придвижва по повърхността, при това използва миещи препарати и микрофибърна тъкан. Прозорец със средни размери Winbot измива и полира само за 10 минути. С пълен заряд на батерията устройството работи близо два часа.

Keyboard Vacuum Cleaner

Всеки се е сблъсквал с трудната задача да почисти клавиатурата на настолния си компютър или лаптопа. Пространството между клавишите се пълни с трохи, прах, косми от косата и всякакъв друг малък боклук, който може да си представите. А почистването най-често става с удряне на клавиатурата по бюрото, което почти не върши работа. Именно с тази цел е създадена джаджата Keyboard Vacuum Cleaner. Тя е всъщност малка прахосмукачка с четчица, с помощта на която може да издърпате и най-малкия боклук. Устройството работи като го свържете към USB входа на компютъра или лаптопа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай