DS 3 вече и със 6-степенен автомат

DS 3 вече и със 6-степенен автомат | StandartNews.com

След появата си на пазара през пролетта на 2010, DS 3 се превърна в икона и автомобил, избран от над 320 000 потребители по света. Премиум марката DS Automobiles, която групата PSA лансира преди няколко месеца, постоянно усъвършенства моделите си. DS 3 например, редовно предлага нови технологични решения и опции за персонализация. След предните светлини LED Vision, лансирани през септември 2014 г., и двигателя THP 165 S&S с 6-степенна механична скоростна кутия, който се появи миналия ноември, DS 3 обогати своята гама двигатели и с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Трансмисията EAT6 е куплирана с 3-цилиндров турбо двигател PureTech110, което осигурява висок въртящ момент още от ниски обороти на двигателя. Предавките са по-бързи и плавни и дават бърза обратна връзка и ускорение. Показателите на двигателя говорят сами: консумация на гориво при смесен цикъл на шофиране - 4,7 л/100 км за версията хечбек и 4,9 л/100 км за версията кабриолет, емисии CO2 от 108 г/км (хечбек), което е с 45г/км по-малко от версията VTi 120 с автоматична скоростнa кутия, и 112 г/км (кабриолет).

Пазарният дял на автоматичните трансмисии в сегмента B2 е нараснал с около 5% от началото на годината в някои страни, което е обещаващо за реализацията на DS 3 с този двигател. Автоматичната 6-степенна трансмисия ще се предлага от следващия месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай