Citroen C1 стана всъдеход

Citroen C1 стана всъдеход | StandartNews.com

Интересна модификация на компактния хечбек C1 показа Citroen - концепт с наименованието C1 Urban Ride, позициониран като всъдеход. Прототипът се отличава от стандартната версия на последното поколение на модела по особената си окраска и наличието на защитна пластмасова облицовка на калниците, брони и прагове. Концептът ще дебютира в началото на следващия месец на автомобилното изложение в Париж.

По данни на Autoevolution, "всъдеходната" версия на С1 има също така увеличен с 15 мм клиренс. Изданието отбелязва, че ако тази модификация на хечбека влезе в серийно производство, ще се предлага във версии както с три, така и с 5 врати.
Дебютът на новото поколение Citroen C1 се състоя през март на автомобилния салон в Женева. Моделът се предлага с два бензинови двигателя - 1-литров (68 конски сили) и 1,2-литров (82 к.с.). Агрегатите работят или с 5-степенна механична скоростна кутия или с 5-диапазонна роботизирана ETG. Най-мощният вариант на С1 ускорява от място до 100 км/ч за 11 сек. В оборудването на компактния хечбек влизат мултимедийна система със 7-инчов екран, камера за задно виждане, както и система да безключов достъп в салона и стартиране на двигателя. Първият прототип, създаден на базата на последното поколение С1, също видя свят за първи път в Женева. Концептът бе наречен Swiss & Me и демонстрира множество възможности за персонализация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай