Червената вода се среща с Infiniti Q50 "Червената вода"

Червената вода се среща с Infiniti Q50 "Червената вода"  | StandartNews.com

Спа. Скоростния супер седан прототип Q50 Eau Rouge ("Червената вода") най-накрая се изправи лице в лице със завоя "Червената вода", на който е кръстен.

Бързият завой е запазена марка на пистата "Спа-Франкоршан" в Белгия. Себастиан Фетел, Директор динамични качества на Infiniti и 4-кратен световен шампион, получи шанса да покаже възможностите на автомобила като част от състезание, организирано от социалните мрежи, срещу пилота от НАСКАР Паркър Клигерман и световната шампионка по снукър Пан Сяотин от Китай. Кратък филм за битката им с име Chasing The Edge, бе пуснат вчера и може да го видите.

"Спа" е легендарно известна с променливото си време и по време на тестовото шофиране на Фетел с Q50 Eau Rouge валя силен дъжд. Германецът има значително участие в развойния процес на прототипа Q50 Eau Rouge, който бе за пръв път представен като концепция на автомобилния салон в Детройт през януари. По-късно колата бе представена на изложението в Пекин през април.

"Въпреки че е трудно да усетиш истинските качества на автомобила поради мокрото трасе, инженерният екип е направил огромни подобрения по него в областите на управлението и окачването откакто го карах по-рано тази година", коментира Фетел.

"Определено няма липса на мощност в Q50 Eau Rouge. Като цяло беше интересен ден и се забавлявах. Получих възможност да управлявам Q50 Eau Rouge на едно от най-техничните и изискващи трасета на планетата", добави Фетел.

За база за двигателя в Q50 Eau Rouge е използван алуминиевия и магнезиев туин турбо 3,8-литра V6 с 24 клапана, който вече се превърна в икона за феновете на спортни коли. В Eau Rouge има специална двигателна карта, въздушни отвори и ауспуси, аеродинамика, инспирирана от Формула 1, мощността е 560 к.с., а максималният въртящ момент 600 Нм. Първоначално концепцията цели да покаже как би изглеждал спортен вариант на премиум седана Infiniti Q50, но сега Q50 Eau Rouge живее собствен живот като автомобил с динамично развитие.

В момента се обсъжда решението дали Infiniti Q50 Eau Rouge да влезе в серийно производство. А Фетел отправя поглед към ГП на Белгия на пистата "Спа" този уикенд, където има две победи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай