22:15 ч.

30.08.16

3 мин.

6336

2

0

Богаташи крият имоти от Google Maps

от Оля АЛ-АХМЕД |

Богаташи крият имоти  от Google Maps

Домът на Дженифър Лопес в предградията на Лос Анджелис


Блокират GPS системата със специални устройства


Дали от гледна точка за сигурност, или за да са "под прикритие", богатите американци си скриха имотите от зоркото око на "Чичко Гугъл". Собствениците на скъпи палати в САЩ масово крият своите къщи и имения от Google Maps, сообщава Luxury Listings. С помощта на приложението Google Maps всеки може да намери карта или спътникови снимки на планетата Земя. Невероятни са възможностите, предоставяни от съвремените технологии и приложения. За много региони са достъпни детайлни аерофотоси с висока резолюция, заснети от височина 250 - 500 метра. Някои места дори са с възможност за преглед под ъгъл от 45 градуса, и то от всичките четири страни. Към картографската услуга е прикрепен бизнес справочник и карта на недвижимите имоти, пътните артерии, дори и настилки в съответния район, обхващащи САЩ, Канада, Япония, Русия, Хонконг, Китай, Великобритания, Ирландия и европейските страни. На практика бихме могли да открием всяка къща, земя, имение, вила или блок - всичко, което си пожелаем. Но изобретателен мозък измисли приложение, с което може да се скрие определен обект и той става невидим на картата. Самото приложение също не е за бедни, така че притежателите на огромните замъци с имения и луксозни вили спокойно могат да си го позволят като част от интериора си.


Наскоро в престижния предграден богаташки квартал Хидден-Хилс на Лос Анджелис, щата Калифорния, е била изложена за продан огромна луксозна вила с имение. Къщата била с шест големи спални и множество помощни помещения, а цената - 6,8 милиона долара. Но се оказало, че да се намери този имот с помощта на Google Maps е абсолютно невъзможно! Този случай не е единствен, казват брокерите на недвижими имоти. Ако решите да отидете на оглед сами, без посредник, никога няма да го откриете, тъй като на картата го няма. Това е защото собствениците на скъпите недвижими имоти са си монтирали специални устройства, които ловят вълните на търсенето и тотално блокират работата на GPS системите, пише lenta.ru. Една от версиите, към която се придържа американското издание Luxury Listings, е, че богатите и най-вече известните американци, особено звездите, не искат хората да знаят как и къде живеят. "Имаше времена, когато хората се хвалеха и парадираха с имотите си и притежаваното от тях богатство. Но в днешно време вече почти никой не го прави. Приоритетите се изместиха, на първо място сега е сигурността!", твърди американски брокер, работещ със заможни клиенти. Не е тайна, че от услугите на Google Maps в САЩ се ползват и държавните институции, в това число и данъчните служби, строителните компании и медиите. Така че различни биха могли да бъдат причините богаташите да се крият - било от данъчните, от медиите или от други организации . Едно е ясно - милионерите не искат повече да са в светлината на прожекторите, както е било някога. Вероятно днес се котира образцово-демократичното общество с либерални ценности. Нима в страна, която претендира да е прогресивна и демократична, има разделение на обществото по доходи или, не дай Боже, социална и класова ненавист?


В град Роулетт в американския щат Тексас служители на компания, специализирана в демонтаж на сгради, заради грешка от Google Maps са разрушили до основи комплекс, който изобщо не е подлежал на събаряне. След случилото се работниците са показали снимка от приложението с напълно правилно вписан адрес и маркер, който посочва съвсем друго здание. Така е станало и погрешното срутване, довело до щети за милиони. И тази грешка, допусната от Google Maps, е вследствие на приложение, даващо заблуждаваща погрешна информация, пише Лента.ру. Едно е сигурно - че човешкият разум успява да пребори всеки изкуствен интелект, измисляйки все нови и нови модерни технологии. И колкото са по-модерни времената, в които живеем, толкова повече е спорен въпросът къде е границата между реалността и виртуалната заблуда.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:27 · 31.08.2016
"които ловят вълните на търсенето и тотално блокират работата на GPS системите" такива идиотизми само по руските сайтове има. Изтриването/блокирането на съдържание в гугъл става само със заявка към гугъл.
oпетков · 00:55 · 31.08.2016
Помислих си какви глупости и лъжи са надрънкали нашите журналисти, но като видях източника: лента.ру се успокоих.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент