Bing последва Google и също ще "забравя"

Bing последва Google и също ще "забравя" | StandartNews.com

Търсачката на Microsoft Bing също ще предостави възможност на потребителите си в Европейския съюз да изявят желание да бъдат премахнати линкове, които водят към информация за тях, ако преценят, че не са съгласни тя да е свободна за достъп. За това съобщава списание PCWorld, а функцията вече е налична.

Всеки, който иска резултати с името му да бъдат изтрити, ще трябва да попълни формуляр, в който да посочи линковете, имената си, причините за молбата. Няма да има гаранция обаче, че Microsoft ще удовлетворява всички получени искания, тъй като всяка заявка ще се разглежда индивидуално и ще се извършва преценка.

Така от компанията смятат, че предоставят баланс между решението на европейския съд от май т.г. и защитаването на свободата на словото в интернет, което също е задължение според европейските закони. Потребителите, които са получили отказ, ще имат възможност да обжалват пред съда, посочва още Microsoft.

Политиката на компанията предстои да се доуточнява и може да бъде променена. Фирмата допълва, че има много неясноти в решението на съда, които трябва да бъдат прецизирани.

Междувременно Yahoo също обявявиха пред изданието, че работят по подобна опция за потребителите си, но са в процес на прецизиране на границата между правото да бъдеш забравен и свободата на словото, казват от компанията. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай