Байер България стартира отново детска лаборатория за забавна химия и биология

Байер България стартира отново детска лаборатория за забавна химия и биология | StandartNews.com

На 12 октомври официално бе открита Детската лаборатория за приложна и забавна химия и биология, организирана от Байер България ЕООД, която привлече интереса на над 2000 деца в периода 2015-2017 година.

Домакин на събитието в София е Факултетът по химия и фармация на Софийски университет „Св. Климент Охридски". Заради огромния успех през изминалите три години, през 2018 г. лабораторията ще се проведе в рамките на седем дни, а сесиите за записване, което се осъществява през училищата, са увеличени.

По време на инициативата представители от Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Св. Климент Охридски" и Факултета по растителна защита и агроекология на Аграрния университет – Пловдив, както и олимпийски състезатели по природни науки и доброволци от Байер България ще демонстрират пред ученици от начални и основни училища в София, Пловдив и Варна интересни експерименти, които имат за цел да покажат забавната страна на химията и биологията. Най-интересните сред тях показват как се изолира ДНК от банан и как се правят лава лампа и преспапие в домашни условия. Организаторите уточняват, че опитите са подходящи за деца на възраст между 6 и 12 години. Записването на учениците се осъществява организирано през училищата, като всички училища в град София са поканени да запазят час до запълване на сесиите. За повече информация - РУО-София.

Между 24 и 26 октомври инициативата ще се проведе в град Пловдив, а между 29 и 31 октомври в град Варна. Повече информация за записванията в двата града учителите могат да намерят на следните линкове за Пловдив и за Варна.

„Любопитството за научаване на това как функционира нашият свят и експериментирането са двигателите на човешкия прогрес. Те стартират от искра, запалена и поддържана от детството. Това е и мисията на Научната лаборатория за деца на Байер – да поддържа тази искра в нашите деца, като им представя вълнуващи и интересни "научни" експерименти. Да откриват света и да експериментират по забавен начин", коментира Габор Равицки, управител и търговски директор дивизия Кроп Сайънс, Байер България.

Проектът се осъществява с подкрепата на Регионалното управление на образованието, София – град, Регионално управление на образованието, Пловдив, Регионално управление на образованието, Варна и с приятелската подкрепа на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки, Факултета по химия и фармация на Софийски университет „Св. Климент Охридски" и Факултета по растителна защита и агроекология на Аграрния университет - Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай