Български щанд на CeBIT

Български щанд на CeBIT | StandartNews.com

Хановер се готви за 69-ото издание на панаира за индустриални технологии CeBIT, който ще се проведе между 25 и 29 април. Това е най-голямото индустриално изложение в света. Всяка година то събира около 6000 участници и над 200 000 посетители.

Тази година на Hannover Messe 2016 ще участват и български технологични компании. Щандът на нашите фирми ще бъде на площ от 150 кв. м. Крайният срок за кандидатстване бе до 12 февруари 2016 г.

За първи път САЩ ще бъдат страна партньор на Hannover Messe 2016, съобщиха организаторите от Deutsche Messe.
От почти десетилетие Хановерският панаир работи в тясно сътрудничество с американски промишлени и правителствени организации, като организира бизнес срещи и научни форуми в САЩ и кани техни делегации на търговските панаири в Хановер.

Първият технически панаир в Хановер се провежда през 1947 година в неувредена от Втората световна война сграда в Лаатцен, южно от града. Това става с подкрепата на британската окупационна администрация, като целта е да се даде рамо на възстановяващата се след войната германска икономика. Първото хановерско изложение преминава при огромен успех и се прегръща идеята то да се прави всяка година, като градът се превърне в новия основен индустриален център на Германия.

През 1980 година набиращата мощ информационна и телекомуникационна индустрия кара организаторите от Deutsche Messe AG да поставят главния акцент на панаира върху индустриалните и техническите новости. Под тази форма Техническият панаир в Хановер се провежда и досега - традиционно във втората половина на месец април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай