Българи превърнаха PT Cruiser в пикап

Българи превърнаха PT Cruiser в пикап | StandartNews.com

Българското тунинг ателие Carbon Motors превърна хечбека Chrysler PT Cruiser в двуврат пикап по поръчка на клиент. "Новият" модел бе наречен PT Cruiser Widebody и получи доста сериозни промени и в интериора.
Купето на автомобила бе разделено на две, само с 2 предни седалки, а задната част бе превърната в пикап багажник. Широчината на колата бе увеличена от 1700 до 2000 мм. Освен това PT Cruiser Widebody бе обзаведен и с нови брони. Работата на Carbon Motors се съсредоточи и върху салона на автомобила. За интериора бе изготвен специален дизайн, който да подхожда на новата визия на автомобила. Всички елементи от интериора бяха променени, а пластмасовите детайли - тапицирани с естествена кожа. Това включва не само седалките, но таблото, волана и дори корите на вратите. Появи се напълно нова централна конзола.

Хечбекът Chrysler PT Cruiser се произвеждаше от 2001 до 2010 г. В края на своя жизнен цикъл моделът се предлагаше с 2,4-литров бензинов двигател, развиващ максимална мощност от 150 к.с. и 220 Нм максимален въртящ момент. Имаше и версия с турбов двигател от същия обем с максимална мощност 230 к.с. (332 Нм). Трансмисиите бяха петстепенна автоматична или четиристепенна механична.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай