Астронавтите на НАСА с „умни“ очила

Астронавтите на НАСА с „умни“ очила | StandartNews.com

Националната космическа агенция на САЩ (NASA) и Osterhout Design Group (ODG) ще си партнират в проучване на възможностите за използване на „умни" очила в работата на астронавтите както на Земята, така и в Космоса. Това съобщава PC Magazine.

След като тестват виртуална и добавена реалност по време на полет, NASA и ODG ще екипират с технологията космическите мисии на Агенцията.

„Електронните указания и инструкции заместват хартиените списъци за проверка, като в същото време се планират по-дълги мисии. Това означава, че ще необходими инструменти, които да отговорят на задаващите се потребности", посочва Лаури Хансен от NASA. „Технологията на ODG дава възможност за увеличаване ефективността на космическите мисии и ние сме щастливи да изследваме потенциала й при управляеми полети, като същевременно развиваме приложенията й и тук на Земята".

Интелигентните очила, които ще ползват астронавтите, разполагат със сензори, чрез които потребителят получава детайлна информация за обкръжаващата го среда. Устройството разполага със местоположението на човека, който носи очилата, "знае" накъде гледа той и как се движи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай