Apple засилва сигурността на iCloud

Apple засилва сигурността на iCloud | StandartNews.com

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук се ангажира лично да повиши сигурността на данните в iCloud, след скорошната кражба и разпространение на снимки на звезди.

Кук направи изявлението в интервю за The Wall Street Journal, изтъквайки, че потребителите на облачната услуга вече ще получават известие по имейл и на телефона си, ако някой се опита да смени паролата им, да прехвърли данни на устройство, което не е свързано с акаунта или пък се опита да се логне в акаунта с непознато устройство. Apple ще засили и двустепенната проверка при логване в акаунти при която на мобилния телефон на потребителите се изпраща код, който също трябва да бъде въведен.

Досега потребителите на iCloud не получаваха известие при поискване на възстановяване и прехвърляне на данни на друго устройство.

Новите мерки ще станат активни до 2 седмици.

Кук отново отрече, че слабите мерки за сигурност са пряк виновник за изтеклите снимки, той призна, че Apple е можела да направи повече, за да предупреди своите клиенти за опасностите от хакване на акаунтите им и за нуждата от по-добри пароли.

"Мисля, че имаме отговорността да засилим вниманието за това какво повече може да се направи", казва Кук. "Това е свързано не само с нашата работа, но е задача и на потребителите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай