Apple Watch става по-самостоятелен

Apple Watch става по-самостоятелен | StandartNews.com

Apple вероятно ще се опита да отговори на някои от критиките към умния часовник, като му даде повече самостоятелност и собствени функции, пише "Уолстрийт Джърнъл". Вестникът посочва още, че през първата си година устройството е генерирало повече продажби, отколкото iPhone през своята първа година.

Въпреки това критиката към Apple Watch е доста по-голяма. Често се появяват и различни анализи, които отбелязват огромни спадове в продажбите. Според IDC умният часовник все пак е генерирал около 61% от продажбите в сегмента за миналата година. Вестникът напомня, че средната продажна цена на Apple Watch е 500 долара, като са продадени около 12 млн. бройки. Това прави около 6 млрд. долара или три пъти повече спрямо популярната умна гривна Fitbit. Това са и двойно повече бройки спрямо първата година на iPhone.

Все пак критики не липсват. Apple Watch не разполага с някои важни модули и се нуждае от постоянна връзка с iPhone. Освен това не може да работи с телефони на други производители. Хардуерът му също не е на най-високо ниво и устройството има трудности с някои приложения, а батерията издържа максимум един ден.

Новото поколение на Apple Watch трябва да реши тези проблеми. Компанията планира да добави 3G модул, както и по-мощен процесор. Това трябва да мотивира повече програмисти и компании да създават приложения за часовника, което и да увеличи уникалните функции и услуги, които да са достъпни само чрез това устройство. Ако към него бъде добавен и GPS модул, тогава Apple Watch ще може да се използва за много повече дейности и без постоянна връзка с iPhone.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай