"Apple" и "Samsung" спряха войната

"Apple" и "Samsung" спряха войната | StandartNews.com

След повече от три години съдебни процеси по целия свят технологичните концерни "Епъл" и "Самсунг" се договориха да прекратят "патентната война" извън САЩ. Това се посочва в съобщение на двете компании.

От април 2011 г. гигантите водят патентни дела в редица държави, обвинявайки се взаимно в нарушаване на патенти за дизайн и технологии, използвани в смартфоните им. Съдебните спорове, водени пред съдилища в САЩ, обаче ще продължат, уточниха от "Самсунг". Споразумението все пак ще сложи край на делата в Германия, Великобритания, Франция, Испания, Италия, Холандия, Южна Корея, Япония, Австралия и др. При патентни дела в САЩ се присъждат по-големи обезщетения спрямо други държави.

Според анализатори в крайна сметка двете компании ще се помирят и ще подпишат насрещно лицензионно споразумение, следвайки обичайния начин на действие в технологичния сектор.

В същото време сайтът Re/Code съобщи, че "Епъл" смята да представи новото поколение на култовия си смартфон iPhone на 9 септември. Компанията е насрочила пресконференция за медиите на тази дата. Макар "Епъл" да отказва коментар за събитието и да не разкрива каква ще е неговата тематика, традицията повелява именно новият iPhone да е център на вниманието. Обикновено компанията представя следващото поколение на смартфона си именно през септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай