Алтерко Роботикс разработва IoT иновации с Deutsche Telekom

Алтерко Роботикс разработва IoT иновации с Deutsche Telekom | StandartNews.com

БГ компанията вече е част от програмата Hub:raum

Алтерко Роботикс стана част от Hub:raum – програмата на Deutsche Telekom за разработка на иновации в партньорство със стартъпи. Българската IoT компания бе избрана сред стотици кандидати от цял свят, предлагащи решения и продукти за внедряване в LTE-M мрежа.
На втори етап, Алтерко Роботикс взе участие и в уъркшопа LTE-M Prototyping, където представи иновативни концепции и решения в продуктовите категории: Wearables и Умен дом, заедно с още 23 компании. Идеите и решенията, които българската компания презентира по време на събитието, впечатлиха всички присъстващи. В резултат, компанията продължава напред отвъд прототипите, към по-нататъшно реализиране на идеите си в партньорство с немския телеком.
Съвместно с Deutsche Telekom и под тяхно ръководство и подкрепа, Алтерко Роботикс ще работи върху разработването на умни LTE тракинг устройства MyKi, както и върху продуктова линия за умен дом Shelly Smart Home, ползваща NB IoT.
Основана през 2012 г. от водещата телекомуникационна компания Deutsche Telekom, програмата Hub:raum се провежда с цел проучване и разработка на иновативни решения и продукти в сферата на IoT (https://www.hubraum.com/). Тя таргетира IT стартъпи и млади компании от цял свят.
Казано накратко, Hub:raum е технологичният инкубатор на Deutsche Telekom. Замислена като партньорство между стартъп компании и немския телеком, програмата Hub:raum се стреми да даде подкрепа и тласък на иновациите и да открива нови бизнес възможности и за двете страни: стартъп компаниите печелят финансова подкрепа, както и достъп до технологичните ресурси, клиентите и познанията на Deutsche Telekom, докато телекомът се възползва от новите бизнес възможности, които иновативните идеи на стартъп фирмите откриват пред него.
Преди седмица Hub:raum бе домакин и на уъркшопа LTE-M Prototyping, където повече от сто души (включително предприемачи, ментори, инженери, членове на програмния екип и експерти от T-Mobile) работиха заедно за разпознаване, планиране и създаване на прототипи и разработване на потребителски решения за LTE-M мрежа, осигурена от Deutsche Telekom AG. Уъркшопът предостави и уникална възможност за натрупване на ценен опит във връзка с въвеждането на NB-IoT на пазара и за съвместно разработване на решения, основаващи се на IoT свързаност. Екипът на Алтерко Роботикс също взе активно участие в уъркшопа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай