9 места в света, където са забранени селфита и селфи-стикове

9 места в света, където са забранени селфита и селфи-стикове | StandartNews.com

Момиче върви по плажа с една пръчка в ръка и я насочва срещу себе си, правейки различни физиономии.  Срещнахте ли такава гледка това лято? Селфитата вече отдавна са неразделна част от живота ни, най-вече от този на младежите, някои от които правят множество всеки ден. Можем да си направим селфи сами - с фотоапарат или най-често с подходящ мобилен телефон. Всъщност думата означава именно това - да се снимаме сами.

Селфи- стиковете или пръчките, с които се разхождат все повече хора, вече стават все по-евтини. С тях можем да си направим по-хубави снимки по време на своята почивка или разходка, без да караме случайните минувачи да ни снимат.

Много хора смятат, че правенето на селфита и използването на стикове не е особено подходящо навсякъде. Ето класацията на mikamarstyle.com за 9 места по света, където селфитата и пръчките за самоснимане са забранени:

9. Памплона, Испания

Испанското правителство е забранило да се прави селфи или видео по време на „надбягването с биковете" в Памплона. Мярката е взета заради безопасността на участниците. Глоба от 2050 долара грозят нарушителите.

8. Езерото Тахо

Туристите в езерото Тахо често се приближават прекалено близо до леговищата на мечките в района, за да си направят перфектното селфи. Те обаче не осъзнават, че това поведение може да доведе до трагедия и да застраши живота им. В тази връзка от персонала препоръчват на туристите да избягват селфитата.

7. Иранската футболна федерация е забранила на играчите до футболните отбори на Иран, както и треньори и други лица, свързани с футбола, да се снимат с жени. В рамките на Ислямска република на жените е забранено да посещават спортни събития с участието на мъже, въпреки че мажоретки пътуват в чужбина специално за мачовете на любимите си отбори.

6. Мека, Саудитска Арабия

В Мека мобилните телефони не са забранени от съображения за сигурност, но посетителите са приканени да се въздържат от селфита по време на хадж, когато всеки поклонник трябва да се фокусира върху себе си и мислите си. Селфито е нескромно поведение и нарушаване на покоя на свещеното място, смятат ислямски духовни водачи.

5. Garoupe, Франция

Популярният плаж в южната част на Франция има зона свободна от селфи. След проучване установило, че за една трета от британските туристи една от любимите им дейности при почивка е ровичкането във фейсбук, управата на плажа решава да им помогне да преживеят всеки момент и правят две секции, декларирани „зони без селфи" и патрулират специални полицаи.

4. Южна Корея

Въпреки че селфитата в Южна Корея не са забранени, правителството се опитва да регулира търговията на селфи-стиковете, които, според корейския закон, се определят като средство за комуникация, и следователно трябва да бъдат тествани и сертифицирани. Освен това, тъй като селфи-стик е свързан към смарт телефон чрез Bluetooth, те могат да бъдат в нарушение на неприкосновеността на личния живот на физическите лица. Всеки, който продава несертифицирани селф-стикове в Южна Корея заплашват до 3 години затвор или глоба от $ 27,000.

3. Кабинката за гласуване във Великобритания
Различните страни също са разделени по мнението за селфитата в избирателните секции. По този начин, Холандия напълно подкрепя и насърчава тази нова тенденция, но в Белгия, Южна Африка и Великобритания, селфитата са извън закона, тъй като те могат да разкрият своя вот. В Обединеното кралство, ви заплашва до 6 месеца затвор или глоба до 5 000 евро.

2. Зали за представления и музикални фестивали по света

В редица концертни зали в Лондон, включително O2 Arena, Brixton академия и Wembley Arena, са забранена селфи-стиковете, както и IPads и други таблети. Това се прави, за да се ограничичат видеозаписите.

В допълнение, тази година първите музикални фестивали, със забрана за използването на селф-стикове станаха Coachella и Lollapalooza.

1. Дисниленд
За маниаците на селф-сиковете Дисниленд днес е най-тъжната място в света. През юли, Disney забрани селф-стиковете във всичките си увеселителни паркове по света. Правилото е влязло в сила, след като един от пътниците решил да направи селфи на влакче в увеселителен парк в Калифорния. Self-стика е попаднал в механизма на атракциона, и сложителите са били принудени да спрат влака.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай