8GB памет в Apple Watch

8GB памет в Apple Watch | StandartNews.com

Версията със златно покритие ще струва 5000 долара

Новият умен часовник Apple Watch бе представен на същото събитие, на което видяхме и iPhone 6. На 9 септември в Купертино обаче стана ясно, че джаджата ще се появи на пазара чак през следващата година. Компанията не съобщи и хардуерните спецификации на устройството. Във вторник обаче такива се появиха в мрежата.

Предполага се, че Apple Watch ще има 4 GB вградена памет за снимки, музика и други файлове, а оперативната (RAM) памет ще е 512 MB, подобно на други умни часовници, които се продават на пазара. Новината идва от анализатора Тимъти Аркъри, който твърди също, че някои версии на Watch ще пристигнат с 8 GB вградена памет.

За дисплея се смята, че ще е извит OLED, като различните модели ще имат различни екрани - от стъкло и от пластмаса. Стартовата цена за базовите модели ще е 349 долара, а официална информация за по-скъпите версии липсва. Спекулира се, че версията със златно покритие ще достигне до 5000 долара. Нито една от изтеклите характеристики не е потвърдена официално от страна на компанията.

В същото време от Apple се похвалиха, че 46% от собствениците на iPhone, iPad и iPod Touch са свалили на устройствата си най-новата операционна система iOS 8 в първите пет дни от пускането й. Въпреки това много потребители са останали неприятно изненадани от голямото количество свободно пространство, необходимо за ъпгрейт на системата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай