10 неща, които трябва да знаете за iPhone 6

10 неща, които трябва да знаете за iPhone 6 | StandartNews.com

Купертино. Часове след като технологичният гигант Apple представи новите модели смартфони - iPhone 6 и iPhone 6 Plus, техноманяците не спират да преоткриват възможностите, които им предостави компанията. 

Ето 10 неща, които трябва да знаете за iPhone 6 и iPhone 6 Plus:

РАЗМЕР

iPhone 6 има 4.7 инчов екран, a iPhone 6 Plus - 5.5. За първи път Apple направиха екрана си толкова голям, въпреки че все още не може да се мери с размерите на телефоните с операционна система Android.

ЦЕНА

В САЩ iPhone 6 ще се продава на цена от $ 199 с двугодишен договор от доставчици на мобилни услуги. iPhone 6 Plus пък ще струва между $ 299- $ 499, в зависимост от типа договор.

В Индия се очаква iPhone 6 да се продава от 60 000 Rs (16 GB, 4,7 инча) до Rs 85,000 (64 GB, 5.5 инча) като отново ще се следва модела на договор за доставка на мобилни услуги. 

Все още няма информация каква ще бъде цената на телефоните за България.

КОГА

Очаква се заявките за поръчки в САЩ да започнат в петък. От компанията обаче не уточняват за точен срок за поръчки. Индийските доставчици също нямат информация за това, кога ще получат телефоните. "Стандарт" научи, че в България се очаква да пристигне през октомври месец.

ОБАЖДАНИЯ

И двата смартфона ще имат Wi-Fi, чрез който ще можете да провеждате свободно разговори, ако сте в зона с безплатен интернет.

ТЕГЛО

iPhone 6 и iPhone 6 Plus са най-тънките смартфони на Apple, правени някога. Това бе подчертано ясно още вчера при представянето им. По-тънки, означава и по-леки, което е и причина да е безпроблемно закупуването на по-големия телефон.

iPhone 6 е 6.9 mm, а iPhone 6 Plus с 7.1 mm .

БЕЗОПАСНОСТ

Притежателите на iPhone отдавна страдат от капризите на  силно деликатния екран, който става на парчета, ако падне дори от малко разстояние. Този път Apple се надява да спечели клиентите си със сапфирения екран, който е защитен от счупване. Екранът също така ще бъде и водоустойчив.

КАМЕРА

По-старите iPhone-и бяха изостанали в качеството на камерите си, в сравнение с висококачествените камери, предлагани на пазара от други компании. Този път на iPhone 6 се надява да промени това с 8 MP камера iaSight и нов сензор. Ще има двойна светкавица, по-бърз автофокус и подобрено понижение на шума в изображенията. Панорамните снимки ще могат да достигат до 43 МР.

БАТЕРИЯ

Новият iPhone 6 има неотстранима Li-Po1810 мАч батерия, която ще осигури голяма продължителност на ползване на апарата.

СКОРОСТ

И двата модела притежават най-бързия чип Apple, използван някога. Новите процесори се очакват да осигурят бързина и енергоспестяване. Те също трябва да помогнат за запазване на заряда на батерията. Според Apple новият графичен процесор е 50% по-мощен от чипа на iPhone 5s.

ДИСПЛЕЙ

Iphone- ите идват оборудвани с Retina HD дисплеи, които дават яркост и яснота. Новите телефони ще имат висока резолюция, iPhone 6 Plus е с 1080 пиксела, но все още изостава от нивото на QuadHD, който имат някои Android-телефони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай