Жените вамп - винаги на мода

Жените вамп - винаги на мода | StandartNews.com

Жените вамп са без конкуренция, твърдят родни и чужди експерти

Жените вамп са винаги на мода. Те са страхотни от главата до върха на пръстите си - с ярък и агресивен макияж, с нокти, които приличат на художествено произведение. Всичко това се дискутира и демонстрира отново на поредното издание на Арена на красотата в Експото. Освен всичко друго продуцентът на събитието Красимира Краева дирижира два конкурса - за професионален грим и за дизайн в маникюра. Журито беше родно и международно, а публиката се наслади на истинско естетско зрелище.

Стайлингът "фатална жена" е без конкуренция. Професионалният, артистичен и откровено агресивен грим превръщат всяка дама в неустрашима изкусителка. Но дори само щрихи от него могат да акцентират всеки ден върху очите или устните. Така че не се страхувайте да експериментирате - това беше посланието по време на естетското състезание между майстори във въпросното изкуство. Темата беше "Стихии", а победител стана Яна Стоянова, фаворит на холивудските звезди, снимащи у нас. Тя беше оценена от водещи майстори в киното и театъра. Своеобразната надпревара се случи на поредното издание на Арена на красотата през уикенда в Експото.

"По-кроткият" макиаж е с нежни и меки тонове. Скулите са по-скоро дискретно подчертани с бронз или праскова. Във фокуса са веждите - те трябва да бъдат категорично подчертани в черно, дори сресани с ефект на пера. Или обратното - напълно обезцветени. Големият хит са кристалите - с тях миглите стават тежки и театрални. Сенките са решени в контрастни цветове като снежнобяло и дори неоново оранжево. Различни нюанси на червеното - от класическо през цвят "сангрия" до бордо - доминират при устните. Вариантът за гланц е в нежно розово.

Всичко това стана ясно от дискусиите на спецовете. За първи път у нас и на традиционния форум за хубост и здраве гостуваха от единствената световна компания, която изготвя и предлага онлайн прогнози за две години напред. Над 100 професионалисти в десетки държави следят ревютата и колекциите на водещите модисти, трендовете в архитектурата, пазара... Те отчитат какво купуват хората, явленията в поп културата и политиката, даже и промените в климата. След това обобщават информацията и прогнозират какво ще се случи дори при парфюмите.

Маникюристите се доказваха в дизайна в балканския конкурс по темата "древногръцка митология". Категорията беше "пълна визия". Те успяха да пресъздадат върху нокти образите на Горгона Медуза, Зевс и Афродита - и дори да изградят храмове и кораби върху ръцете на моделите. Лидия Пак спечели журито и грабна първото място. При ноктите се запазва тенденцията за заострена форма, а цветове са сиво, нюанси на корала, бяло и различни графични комбинации със сребърно.

Пред публиката бяха представени и уникални продукти - шампоан за коса с 24-каратово злато и кралски хайвер, маска с прашец от платина, серум с пудра от 13 скъпоценни камъка - рубини, турмалин, амбър, креол... За първи път бяха демонстрирани платинена анти ейдж и кислородна терапия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай