Жените на годината

Кийра Найтли привлече вниманието на всички с ефектна зелена рокля

Жените на годината | StandartNews.com

Само богатите майки могат да си позволят да работят, след като родят, заяви Кийра Найтли

 

Младите и бляскави актриси на Великобритания - Кийра Найтли, Фелисити Джоунс и Ема Уотсън - се наредиха до легендите Ванеса Редгрейв, Донатела Версаче и Ани Ленъкс от „Юритмикс" като носителки на тазгодишните титли "Жени на годината". Списание "Харпърс базар" връчи традиционните си награди в нощта на Вси Светии в Лондон в хотел "Кларидж". Пищното парти събра дами от шоубизнеса и модата.

Ема Уотсън бързо се превърна в сензацията на вечерта с прозрачна рокля с бродерии с готическо-хелоуински мотиви. 26-годишната звезда от "Хари Потър" беше наградена в категория "Вдъхновение". Тя си заслужи отличието най-вече с работата си към ООН. Собственичката на "Оскар" Ванеса Редгрейв беше обявена за британска икона.

Сред останалите призьорки е и гаджето на Джейсън Стейъм - Роузи Хънтингтън-Уайтли, която бе провъзгласена за бизнесдама на годината. Манекенката се утвърди като дизайнер на бельо и нощно облекло, има и линия за козметика. Фелисити Джоунс се оказа актриса номер едно.

Кийра Найтли пък спечели наградата „Театрална икона". Тя получи много ласкави отзиви за дебюта си на Бродуей в ролята на Терез Ракен. "Само богатите майки могат да си позволят да ходят на работа, след като родят", заяви Кийра Найтли в интервю за списанието, чийто декемврийски брой краси. Това непонятно за българската действителност твърдение има нуждата да бъде обяснено. Актрисата, която в момента рестартира кариерата си, след като роди през май първата си дъщеря Иди, обяснява: "Шокирана съм от астрономическите разходи за отглеждане на дете. Много е трудно да се грижиш за семейството си - работата ти наистина трябва да бъде добре платена. Но една жена няма шанс да се върне на работа, освен ако не е много добре платена. Аз съм адски щастлива, че мога да си позволя наистина добра грижа за детето си, защото в противен случай трябваше да напусна сцената и екрана най-малко за четири години." Явно Найтли е от жените, които няма да прекъснат кариерата си, дори да трябва да кърмят пред камерите. Тя обаче призовава отпускът по бащинство да бъде равен на този за майчинството, защото в противен случай работодателите дискриминират жените. "Когато работодател се чуди да наеме мъж или жена, той си мисли, че рано или късно жената ще трябва да отсъства девет или колкото и да е месеца, а на мъжа няма да му се наложи. Трябва да сте семейна единица, а не единият да се върне на работа след две седмици, а другият да се чуди как да се справи", допълни актрисата. Според нея причината за липсата на възможности пред жените се крият в архаичните британски закони за майчинството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай