Внимание - химията изчезва!

Внимание - химията изчезва! | StandartNews.com

Безоблачната връзка дарява със спокойствие, но често означава и интимна празнота

10 знака, че любовта се е превърнала в навик

Това й е най-лошото на любовта: че когато химията изстине, взема да става трудно и да се налага да се полагат усилия. Опитите да запазите връзката са едно, превръщането й в навик обаче е друго. Първото е приятна работа, а второто - катастрофа. Правете разлика между двете. А ако не ви се удава и постоянно се чудите дали вече не е настъпило време за раздяла - ето кои са и 10-те знака, че просто сте се пуснали по течението.

1. Не говорите за половинката си

Ситуация с приятели. Всеки разказва за последната екскурзия с гаджето. Вие също имате такава, но не държите да разказвате. За вас е усилие изобщо да споделяте с другите какво става с връзката ви. Ако е така, не е изключено вече просто да гледате на любовта като на част от ежедневието. Особено пък ако се хванете, че изпитвате завист към историите на другите - значи нещо ви липсва.

2. Лъжете се с евфемизми

Тоест започвате да бръщолевите неща от рода на: "Е, да, то така си се случва с любовта. Първо е страст, после доверие и накрая приятелство". Тези неща само звучат добре. Неслучайно си има дума за приятел и си има дума за любим. Правете разлика между двете и четете по-малко Хорхе Букай.

3. Казвате си: още малко

Любима грешка на всички, които вече са се хлъзнали в улея на навика. Дай да поизчакам още половин година, може нещата да се оправят. Принципно, може. За съжаление инерцията е много по-голяма сила от катарзиса. Много по-често оставаш в плен на нея, отколкото на очаквано прераждане. Понеже прераждането, по всяка вероятност, ще е просто с друг човек.

4. Мислите за бивш/бивша

"Мъжете непрестанно се намират някъде между една бивша и една бъдеща, защото сегашното не ги интересува. Те предпочитат да се реят между носталгията и надеждата, между загубата и мечтата. Ние вечно си оставаме заклещени между две отсъствящи жени", казва писателят и прочут бохем Фредерик Бегдебе. И за жените понякога е сходно. Ако мисълта ви много по-често е заета или с въображението за бъдещето ви, или с носталгията по миналото, значи тотално сте изгубили интерес към настоящата ви половинка.

6. Няма вече и скандали

Скандалите, отдавна е установено, са поне доказателство за искра и желание. Щом вече дори не се пребивате с възглавници, значи любовта не ви стига дори за конфликт. Безоблачната връзка по принцип дарява със спокойствие, но понякога означава просто интимна празнота.

7. Женско море и коч парти

Той се занимава с любимите си работи, тя - с женските си навици. Мъжът е нонстоп с приятели, тя - с нейните дружки. Няма изневери и караници, но пък... защо? "Женско море" и "Коч парти" в състояние на връзка трябва да ви звучи притеснително. Ако е просто за разтуха и почивка един от друг, може. Но ако е модел на живот, имате проблем.

8. С тръпка четете хороскопа

Обърнете внимание на собствените си навици. Ако с прекалено голямо усърдие ровите всякакви астрологични прогнози и най-вече в частта, в която става дума за интимната прогноза, трябва да знаете две неща: 1) суеверни сте малко повече от необходимото и 2) подсъзнанието ви е напълно обзето от мисълта за нова любов, но за да не ви кара да изпитвате вина, действа през уж невинен интерес към мистичното.

9. Запуснали сте се

На вас ви е много хубаво с коремчето, а любимата принципно е доволна занемарена, от време на време споменаваща, че е крайно време да тръгне на фитнес. Е, да, случва се, но ако ви се случва вече година и половина, не е добре. Общото запускане и обилното семейно хапване е знак, че интимните отношения започват да изтляват.

10. Рутина в леглото

Редкият секс дори не е толкова страшен, колкото рутинният. Този от втория тип почти винаги предшества раздялата, ако продължи месеци наред. Опитайте се да вдигнете нивото на страстта с разнообразие, играчки, филмчета и прочие възможности, които предлага модерният свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай