Триумфът на класиката

Триумфът на класиката | StandartNews.com

Дантели, визони и смокинги владеят софийските салони

В разгара на светския сезон в София в класацията на шика влязоха дами и господа най-вече от средния и едър бизнес. На всяко следващо събитие в иначе доста рехавия вип график те доказват, че са в час с тенденциите и протокола. На действително знаковите соарета, които през последните две петилетки стават все по международни, по червения килим често дефилират хора с вкус, култивиран според стандартите в жанра. За късмет на европейския ни имидж, който нерядко е удрян под кръста от чалгаджийски изпълнения и моди по концерти и социални мрежи, стайлингът из салоните става по-изискан. Двойките постигат и още нещо - хармония във визията.

Шефът на КРИБ Кирил Домусчиев, който неотдавна беше обявен за най-елегантния мъж на 2014-а, и съпругата му бяха особено изтънчени на Виенския бал. Собственикът на "Лудогорец" явно умее да се справя с предизвикателствата - от саката в тъмнолилаво, синьо и сиво, комбинирани с вратовръзки на точки и други геометрии, до смокинга и папийонката. Може би русата красавица Кремена е неговият "магистър елегантариум", но по всичко личи, че и собствената му фешън интуиция работи без грешка. "От малък съм възпитан да изглеждам добре. Не искам по света да ни възприемат нас, българите, като някакви Бай Ганьовци", коментира Домусчиев.

На червено в различни нюанси бяха заложили Йорданка Фандъкова и Николина Ангелкова. Кметът - във феерия по София Борисова, министърът на туризма - в ярко по парижки.

В бяло в залите на "Балкан" блеснаха няколко блондинки. Известната режисьорка Магдалена Ралчева, която е във вихъра на подготовката за третото издание на международния кинофестивал в Стара Загора, събра погледите със сдържан, но много ефектен тоалет, прекрасно кореспондиращ с нейното излъчване. Маринела Арабаджиева, която избра Виенския бал за своето първо голямо софийско излизане, след като към името на хотел "Кемпински" беше добавено и нейното като на собственичка, се появи в тоалет на световния ливански дизайнер Ели Сааб. Мъжът й Ветко пък беше разнообразил официалния код с артистични акценти в духа на френската Ривиера, където двамата пребивават през лятото.

Познавачите отбелязаха инвазия на американски дизайнери в гардероба на евите. Бизнесдамата Мая Косева натрупа червени точки с дантела и черно, "произведени в Ню Йорк". Анелия Петкова, спец в стайлинга, беше избрала модел на Бадли/Мишка, които след смъртта на великия Оскар де ла Рента останаха единствените законодатели при мъжете.

В гамата на кралското мораво беше спа кралицата Виктория Кесаровска. Кожените наметки доминираха при повече от половината госпожици и госпожи. Смут обаче провокира стройна хубавица с рокля, която беше по-подходяща за скъпарско плажно парти. Въпреки че тези дни купоните в Холивуд преливат от одежди, които се носят без бельо и разкриват плътта, поддържана с хиляди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай