СНИМКИ: Като две капки вода

<< ГАЛЕРИЯ >>

СНИМКИ: Като две капки вода | StandartNews.com

БГ двойници на световни звезди играят в родното кино и театър

Всеки човек е уникален Божи шедьовър и сравнението е противна работа, но има хора, които ако не са двойници, то поне силно си приличат. Ето няколко известни българи, които напомнят на световните си колеги. А между знаменитостите във Фабриката за мечти също има огледални образи.

Хюго Спиър и Билалов - почти роднини

С формата на веждите, носа и устните си Хю Спиър и Михаил Билалов могат да минат за роднини. Англичанинът започва кариера в телевизията със сериалите The Bill и Heartbeat. Прави най-голямо впечатление с ролята си на Гай в култовия филм "Време за мъже". В драмата група британци се разголват по принуда, защото са останали безработни и решават да се пробват като стриптийзьори за радост на дамите. В "Суинг" Хюго си партнира с Лиса Стенсфийлд. Появява се и в "Преводачката" като брат на Никол Кидман, както и в Nymphomaniac. Но за българските зрители е познат с ролята на инспектор Валънтайн в криминалната поредица от тази година "Отец Браун". Шеф на местната полиция, той се възхищава на детективския талант на божия служител, но и малко се дразни, че свещеникът се меси в работа на ченгетата. Спиър влезе и в един от епизодите за "Мис Марпъл", в който играе и хитовия актьор Бенедикт Къмбербач. Билалов пък последно се разписа на екрана като злодея Джаро, познат чак в Латинска Америка. Хюго е по-малък от Билалов с четири години, но също като него е момичешки татко - има дъщеричка на годинка и половина Нико Бел, а нашият актьор е баща на две красавици.

Владо Пенев като Клуни

Това са глупости, изобщо не приличам на Клуни, казва Владо Пенев, макар че според мнозина в определен етап от живота си да е напомнял за вечния май вече бивш ерген. "Всъщност повече приличам на Роби Уилямс, особено на млади години. Но вече съм поостарял, а той е все още млад и не може да се разбере на пръв поглед", шеговито подхвърля отличният актьор. Преди време на кадър във Фейсбук Пенев приличаше много и на доктор Хаус, притежавайки необходимата доза за всяка звезда хамелеонщина.

Филип Аврамов напомня младия Де Ниро

Когато Филип Аврамов присвие очи в усмивка, няма как да не забележите приликата му с Робърт де Ниро на млади години - особено в комедийните роли, в които и двамата за безупречни. Носовете им също са идентични. Когато Де Ниро снима филма Killing season у нас, Аврамов успя да се щракне за спомен с него и публикува във Фейсбука си. "Преследвах го и в Ню Йорк, три пъти ходих до неговия ресторант с надеждата да го зърна и най-накрая го зърнах къде - в Нови хан. Питаха ме къде отивам, а аз викам: "Как къде - да видя татко", сподели преди време пред "Стандарт" Аврамов.
Другият бг мачо, който напомня за Разярения бик, е Юлиан Костов, който се разписа в няколко наши и чужди игрални филма, а наскоро и в хитовия сериал "24" с Кийфър Съдърланд. Героят от риалитито на bTV за Африка има същата бенка като на холивудския ас и горе-долу сходни черти. Приликата забелязали и в Лондон.
"Беше на прием преди фестивала в Кан. Купих си покана и отидох. Момичето, което стоеше на входа, ми се оплака, че е гладно. Отидох да й купя сандвич. И тя каза: "Благодаря ти, Де Ниро!". И спираше всеки, който влизаше с думите: "Вижте младия Де Ниро!". Нямам проблем с всички тези сравнения - в крайна сметка може и да са ми от полза на някой кастинг. Но искам да съм себе си", казва красавецът, който е и шампион по плуване.

Захари Бахаров - двойник на Юл Бринър

Захари Бахаров има мъжкарското и непоклатимо обаяние на легендарния Юл Бринър. Не само голите глави са общият момент, но и стабилният характер, който излъчват, отличителните гласове и плътните устни. Бринър е роден 60 години преди нашия актьор. Имал е четири брака, докато Бахаров се е врекъл на любимата си Диана Алексиева, без да държи на формалностите в "гражданското". Захари игра руски офицер във филма на Джордж Клуни "Пазители на наследството", а колегата му е с руски корени - роден е като Юлий Борисович Бринър.
От малкия екран последно Бахаров беше безпощадният Иво Андонов, а Юл остава в спомените като един от добрите в уестърна "Великолепната седморка". Бринър играе Дмитрий в "Братя Карамазови", а Бахаров често рамо до рамо на сцената е с приятеля си Владо Карамазов, възприел фамилията от великия роман на Достоевски.

Миро и Робин Тик - синеоки и секси

Миро и Робин Тик освен че си приличат визуално - сини очи и подчертан сексапил - са родени на една и съща дата: 10 март. Само че нашият певец е с една година по-голям. Макар да проплакват на различни географски ширини - Миро в Добрич, а Робин в Лос Анджелис - и двамата са талантливи и добре известни. Американецът, който освен певец е и текстописец и продуцент, е син на известния актьор Алън Тик и певицата Глория Лоринг.
Миро се научава да свири на пиано на 6, а Робин на 12. Миро, 19-годишен, печели безапелационно фестивала "Откритие". По същото време влиза и в топ 3 на "Златният Орфей" и се превръща в сензация. Става представител на България на фестивала в Памукале. На 16 Тик подписва договор с Interscope Records, а с дебютния си албум A Beautiful World става разпознаваем. Преди да навърши 21, той вече е написал и продуцирал песни за Майкъл Джексън, Пинк, Кристина Агилера.

Малин Кръстев е сродна душа с Тим Рот

Малин Кръстев и Тим Рот са сродни актьорски души и имат обща зодия - Телец. Приличат си по леко ръбатите и малко мрачни физиономии. Британецът, популярен от "Криминале", "Глутница кучета", "Легенда за пианиста", е роден девет години преди Малин. Кръстев има един син, а Тим трима. Тим се ражда с фамилията Смит, но баща му Ърни сменя името с Рот, защото често пътувал из страни, враждебно настроени към англичаните. Малин пък споделя, че често е бъркан с Милан и Миладин, а в собственото му име всъщност има френска нотка - Мален. Рот е известен с експериментирането в жанровете, Малин също признава, че обича провокативни роли. "Важното е да са далеч от мен. Актьорът трябва да бъде адвокат на ролята", уточнява той. Тим си е запазил място на дясната ръка, където с татуси отмята важни житейски моменти - вече е събрал 8.

Брадли Купър е копие на Ралф Файнс

Ралф Файнс и Брадли Купър имат главозамайваща кариера и са доказали, че могат да се превъплъщават във всевъзможни роли. Синеоки и много секси са, въпреки че Ралф не е красавец като колегата си. Но Брадли успя да натрупа слава не само заради прелестното си лице. Големият пробив на Брадли Купър несъмнено беше в "Последният ергенски запой", след който започнаха да валят предложения.

Бъркат Мила Кунис с Ванеса Хъджинс

Мила Кунис и Ванеса Хъджинс като нищо могат да бъдат объркани една с друга - още повече, че и двете трупат звездна слава и все още не са дотам разпознаваеми масово, макар да се разписват в хитове. Г-ца Хъджинс минава за един от тийн идолите за момента, а Мила е известна най-вече като половинката на Аштън Къчър, с когото очакват първото си дете.

Кийра Найтли и Натали Портман - под индиго

Кийра Найтли и Натали Портман си приличат по нежния финес, макар че първата е смела пиратка, а втората - черен лебед. И двете успяха за кратко да се превърнат в световни феномени и да извоюват стабилни позиции в света на киното.

Брана и Жоро Стайков - фенове на десетката

Кенет Брана и Георги Стайков са родени на десето число - британецът на емблематичния за българите десети ноември през 1960-а, а Стайков четири години по-късно на десети август. Нашият актьор се подвизава през 90-те в Лондон и диша един и същ въздух с колегата си. За разлика от него обаче точно тогава няма изяви на сцената и екрана, а работи в магазин за плодове и зеленчуци, където пазарували предимно богати клиенти - между тях са били Стела Маккартни и Роджър Уотърс, но историята мълчи за Брана.
И двамата имат по няколко любови - Кенет е бил съпруг на Ема Томпсън, но я оставя заради Хелена Бонъм-Картър, която пък пет години след това го зарязва, за да се събере с Тим Бъртън. През 2003-а Кенет се жени за режисьорката Линдзи Брънок. Стайков беше женен за Мариан - оперната дива от Швеция му роди сладура Николай. После се разделиха като приятели, а Жоро мина под венчило с любовта си от ВИТИЗ Асения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай