Смях и свобода крепят дългите бракове

Смях и свобода крепят дългите бракове  | StandartNews.com

С честни битки и бурен секс Стинг и Кевин Бейкън и след 30 години харесват съпругите си

В Холивуд и сред световния арт елит разводите не са изключение, а по-скоро правило. Големи възможности, пари, слава, жълта преса, папараци, натоварен график са само малка част от изпитанията във връзките на звездите. Но дори и в Меката на киното някои успяват да имат дълготрайна и пълноценна любов.

"Защо да купувам студен хамбургер от закусвалня, щом като вкъщи ме чака топла пържола?", отговаря Пол Нюман на въпрос на репортери как успява да удържи на изкушенията в Холивуд. Джоан Уудуърт и Пол Нюман се женят през 1958-ма и са заедно 50 години - до смъртта на актьора. Те имат един от най-успешните бракове в Холивуд и до сетен дъх показват обичта си един към друг. Ето някои от тайните на дългите звездни съюзи.

"Постоянно ни тормозят за нашата "тайна" - защо ние "издържаме", за разлика от повечето колеги. Преди всичко друго - всичко, което помага при братята срещу съперничество, важи и срещу раздяла и развод. С Труди не само се обичаме, но също така много се харесваме", казва Стинг за съпругата си, актрисата и продуцент Труди Стайлър. Те са заедно повече от 30 години. Имат четири деца, но продължават да се забавляват на воля и да правят всичко по силите си, за да запазят искрата поне още 30 години. Стинг и Труди не се притесняват да разкриват рецептата на дълголетния си брак - секс и йога. Твърдят, че нямат нищо против размяната на партньори, стриптийз клубовете, които посещават заедно, или 5-часовите сексмаратони. Любими за Стинг си остават фантазиите в леглото, които с Труди реализират редовно. Тантрическият секс е едно от тях.

Дензъл Уошингтън се жени за актрисата Полета Пиърсън преди 31 години. Двамата се запознават на снимачната площадка на филма "Уилма". Имат четири деца - две момчета и две момичета. През 1995 г. обновяват брачния си обет на специална церемония в Южна Африка.

"Правя това, което жена ми казва, и си държа устата затворена. А и тя се съобразява с мен. Мисля, че по някакъв начин пътуването помага. Можем да пътуваме заедно, а понякога сме сами. Като се огледаш, осъзнаваш, че много малко хора около теб имат толкова дълголетен брак", казва за своята съпруга 60-годишният вече носител на "Оскар".
"Аз живея с този човек. Преживявам с него най-тъжните и най-трудните моменти. Той знае, че в мое лице намира стабилност и това му дава сила. Осигурявам му чудесна писта, от която може да полети", допълва Полета, която е с 4 години по-голяма от половинката си.

Сватбата на Мерил Стрийп и Дон Гъмър е преди 38 години и бракът им е смятан за безупречен. Един ден Мерил и Дон доплували до скала на далечен плаж, а актрисата споделила, че иска да се омъжи и да бъде майка преди да навърши 35. "Благодаря на съпруга си за четирите ни деца, за които мечтаех онзи ден на скалата. Благодаря на Господ, че Дон беше до мен. Не знам какво бих правила без моя съпруг. Най-малкото щях да съм емоционално мъртва. Ако си женен от дълго време, обичаш, без да виждаш", казва звездата. Според нея залогът за успешен съюз е умението да се правят компромиси при всякакви обстоятелства и съпрузите да се грижат един за друг. "Някъде прочетох, че в добрия брак единият съпруг е градинар, а другият - градина. Ние с Дон периодически си сменяме ролите. Най-често спорим за домакинската работа. Не можем да се разберем дали чиниите да се измият на ръка, или да се сложат в съдомиалната машина", признава трикратната носителка на "Оскар".

Въпреки че Кърт Ръсел казва: "За мен няма жена, която да е по-красива от Ингрид Бергман в "Казабланка", вече 32 години той живее с Голди Хоун. Синеокият красавец я среща за първи път, когато е на 16, а тя - на 21. Но се свързват едва на снимачната площадка на "Втора смяна" през 1983-та. Макар и да не са официално женени, Кърт и Голди все още се справят страхотно. Кейт Хъдсън, дъщерята на Голди от втория брак, се отнася към Кърт Ръсел като със свой баща и се разбира с брат си Уайт Ръсел. Голди споделя, че е невероятно щастлива с мъжа си. И няма нужда от никакви легални документи, за да е сигурна в любовта им. Актьорът често я сюрпризира с романтична вечеря из Европа.

"Живея със съпруга си от 32 години. Каква е тайната? Няма тайна. Както казвам аз, всички бракове се накланят по оста на собствената си логика. През повечето време е чудесно, но има и проблеми. Смятам, че той е моята сродна душа. Това обаче не означава, че не са необходими много усилия. Ние двамата сме много, много различни. Съпругът ми е забавен. Понякога това ме дразни, защото започва да се шегува още от момента, в който се събуждам. След толкова време заедно той все още ме разсмива. Кара всички да се смеят", разказва Маделин Стоу. Днес звездата от сериала "Отмъщението" живее в Лос Анджелис със съпруга си Брайън Бенбен и дъщеря им Мей.

Дейвид и Виктория Бекъм са пример за съпружеска двойка, която се радва на здрав брак, професионални успехи и четири прекрасни деца. За футболиста и модната дизайнерка се говори много, но никога досега - за раздяла. Те са заедно от 1999-та и три пъти потвърдиха брачните си клетви през годините. "Харесвам Виктория заради самата нея. Щях да я харесвам и ако работеше беше продавачка в своите магазини. С нея винаги ще останем заедно като съпруг и съпруга", категоричен е Бекъм.

Тайната според Пош пък е: "Обичам Дейвид заради самия него. Той е моята сродна душа, моят номер едно. Той е най-добрият съпруг и баща, има невероятно сърце. Това е причината да се влюбя преди 14 години - и да съм влюбена и сега."
Кира Седжуик боготвори съпруга си Кевин Бейкън, защото я карал да се чувства единствена, въпреки че са женени от 28 години. "Той е всичко, което съм искала някога от живота. Толкова е почтен, верен и етичен спрямо мен! Кевин има висок морал и никога не ме е лъгал или мамил, което аз намирам за секси! Не знам как го прави, но винаги ме кара да се чувствам сякаш съм най-красивата жена в стаята. Откакто децата се преместиха да живеят самостоятелно, мога да си ходя гола из къщата, а мъжът ми казва, че винаги съм секси. Изпитвам страхопочитание към това, че той е супер уравновесен и е напълно нормален - като се има предвид нашият луд бизнес", смята носителката на "Златен глобус" за ролята си в "Разобличаване". Тя е майка на 26-годишния Травис и 23-годишната Сузи. А Бейкън допълва: "Битките трябва да са честни, а сексът бурен."

Том Ханкс и Рита Уилсън са женени от 1988-ма. С брак, продължил повече от две десетилетия, според много хора те са сред най-съвършените звездни двойка в света. Веднъж Рита Уилсън споделя, че според Том тя не трябва да променя нищо в себе си, за да бъде с него.

"Хавиер е най-добрият ми приятел. Споделяме си всичко, коментираме всичко, не спираме да говорим, да се смеем. Това е нашата тайна. Нашето семейство е нашият приоритет. Децата са на първо място. Всичките си решения вземаме в зависимост от тях. Тъй като избягваме да снимаме едновременно, наистина няма проблем", споделя Пенелопе Крус за съпруга си Бардем, с когото вече имат две деца - Лео и Луна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай